Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gambiya’da çocuk ölümlerinin akabinde parasetamol satışı yasaklandı

Leila

Global Mod
Global Mod
Gambiya’da son aylarda yaşanan çocuk vefatlarına ait araştırmalar sürerken parasetamol şurubunun satışına yasak getirildi.

Gambiya Sıhhat Hizmetleri Müdürü Mustapha Bittaye, yaptığı yazılı açıklamada, Sıhhat Bakanlığının ülkedeki çocuk ölümlerinin sebebini araştırmaya devam ettiğini belirtti.

“OLASI niçinLER KOLİ BASİLİ BAKTERİLERİ VE ŞURUP KAYNAKLI TOKSİSİTE”

Bittaye, “Ülkede böbrek yetmezliği salgınıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında, mümkün niçinlerin, koli basili bakterileri ve parasetamol şurubundan kaynaklanan toksisite olduğu kararına varıldı” denildi.

Çocuk ölümlerinin niçinleri araştırılırken ülkede bir daha sonraki emre kadar parasetamol şurubu satışına yasak getirildiğini duyuran Bittaye, ilacın yerine diğer bir alternatifin teşvik edildiğini kaydetti.

Ülkede, son aylarda en az 28 çocuğun, mahallî olarak satılan bir parasetamol şurubunu kullandıktan 3-5 gün daha sonra hayatlarını kaybettiği tez edilmişti.

Okumaya devam et...
 
Üst