Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Juan Miguel Villar Mir, 92 yaşında hayatını kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
6 Temmuz 2024 Cumartesi 11:59

| 18:28 güncellendi





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

İspanya'nın büyük inşaat iş adamlarından biri, sanayi ve emlak grubu Villar Mir'in kurucusu ve Franco'dan sonraki ilk demokratik hükümetin eski bakanı Juan Miguel Villar Mir, yaptığı açıklamada, bu cumartesi günü 92 yaşında Madrid'de hayatını kaybetti. Ferroglobe Grup şirketi tarafından.

30 Eylül 1931'de Madrid'de doğan Villar Mir, bir iş adamı ve girişimci olarak, aynı zamanda bir üniversite profesörü, siyasetçi ve hatta Real Madrid'in yöneticisi olarak kapsamlı ve başarılı bir kariyeri geride bırakıyor ve bu ona kendi soyadıyla bir markizlik kazandırıyor. o zamanki Kral Juan Carlos I tarafından da büyük bir dostluk ilişkisiyle birleştirildi.

Zaten akademik kariyeri boyunca başarılı bir öğrenci olarak öne çıkmış, İnşaat, Kanal ve Liman Mühendisliği bölümlerinden sınıf 1'i olarak mezun olmuş ve daha sonra doktor olmuştur. Ancak bu onun için yeterli olmadı ve o da Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti ve Madrid Politeknik Üniversitesi'nde rekabetçi sınavla iki profesörlük elde etti, dört kraliyet akademisine üye oldu, Ahlak ve Siyasal Bilimler ve Hukuk Bilimleri alanında tam bir akademisyen oldu. Mühendislik.


geç uyanma



İş adamı olarak uyanışı geç oldu ve daha önce Yönetim, Üniversite gibi alanlarda çalıştı. 27 yaşındayken Yönetim tarafından Cádiz Limanı'nda memur olarak işe alındı ve kısa süre sonra rütbeleri yükseldi ve 1961'de Limanlar ve Denizcilik Sinyalleri genel müdür yardımcılığına ve 1964'te İstihdam genel müdürüne atandı. 1967'de Ulusal İşgücü Koruma Fonu'nun başkanı oldu.


1960'ların sonunda Altos Hornos de Vizcaya şirketinin yanı sıra alt kuruluşları Altos Hornos del Mediterráneo ve Hidronitro Española'nın başkanı oldu. Bu deneyim, yıllar sonra, 1987'de kurduğu büyük emlak imparatorluğunun tohumu olan inşaat şirketi Obrascon'u bir peseta karşılığında satın aldığında, İspanya'nın en büyük iş adamlarından biri olarak atılım yapması ve yola çıkması için çok önemliydi. soyadlarıyla anılan ve borçlarının ağırlığı nedeniyle sonunda ayrılmak zorunda kaldığı kraliyetin mücevheri OHL'yi en tanınmış şirketlerinden birine dahil etti.

Daha sonra, 1998'de, ödemeleri askıya alan Navarrese inşaat şirketi Huarte'yi satın aldı ve aylar sonra zaten borsada işlem gören Laín'in kontrolünü ele geçirdi ve sonunda halihazırda piyasada olan bir holdingin doğuşuna yol açtı. pazar: Obrascón Huarte Laín, OHL. 2006 yılında sermayesinin %100'ü için devralma ihalesi açarak hisselerin tamamını satın aldı.

OHL'nin başındaki otuz yılın ardından Villar Mir, 2016 yılında grubun başkanlığından ayrıldı ve onun yerine oğlu Juan Villar Mir de Fuentes geçti. 12 Mayıs 2021'de yöneticilik görevlerinden kesin olarak vazgeçerek Grupo Villar Mir'in onursal başkanı oldu.

Son olarak, Mart 2023'te Grupo Villar Mir, Villar Mir'in borcuna bağlı bir fon olan Tyrus'a 23,5 milyon dolara sahip oldukları %7'lik hisse paketini devrettikten sonra, şu anda Amodios tarafından kontrol edilen şirket olan OHLA'nın başkentini kesin olarak terk etti. Euro.


Gerçekleşmemiş arzusu: Real Madrid'e başkanlık etmek



Ticari kariyerinin yanı sıra bir politikacı olarak da öne çıktı: Franco rejimi sırasında çeşitli kamu görevlerinde bulundu ve Geçiş döneminde Carlos Arias Hükümeti'nde Ekonomiden Sorumlu Hükümet'in üçüncü başkan yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak atandı. Navarro hiçbir zaman herhangi bir siyasi partiye üye olmamasına rağmen.

Ancak hiçbir zaman gerçekleştiremediği hayali, en büyük tutkularından biri olan, aşklarının kulübü Real Madrid'in başına geçmekti. 1995 yılında Merengue kulübünün başkanlığına aday olmak istedi, ancak sonunda başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Ramón Mendoza'nın adaylığına katıldı. Daha sonra seçimlerde Ramón Calderon'a karşı yarıştı ancak mağlup oldu.


“Stratejik vizyonunuz”



OHLA'nın başkanı ve başkan yardımcısı Luis ve Mauricio Amodio kardeşler, şirketin kurucusu Juan Miguel Villar Mir'in ölümü nedeniyle taziyelerini dile getirerek aileye iletti. Şirket tarafından gönderilen bir bildiride Meksikalı işadamları, Villar Mir'in muhteşem profesyonel kariyerini ve bununla ilgili kişisel ve profesyonel mirasını onayladılar.

Belgede “OHLA, Juan Miguel Villar Mir'in stratejik vizyonu ve sürekli çalışması sayesinde mevcut konumuna ulaştı” dedi.





Yorum





Hata bildir
 
Üst