Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Geleceğin demiryolu taşımacılığı – Devlet Bakanı Enak Ferlemann DLR’yi ziyaret etti

Hasan

New member
Hiç şüphe yok ki demiryolu en çevreci ve en güvenli toplu taşıma aracıdır. Hem yolcu hem de yük taşımacılığı için demiryolunun daha fazla kullanılması gerektiği konusunda genel bir fikir birliği var – ancak bu nasıl başarılabilir?

Federal hükümetin çok sayıda girişimi ile demiryolu taşımacılığına daha yüksek bir öncelik verilecektir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) demiryolu araştırmasının hâlihazırda hazırlamış olduğu çözümler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı’nın Parlamento Müsteşarı ve Federal Hükümetin Demiryolu Taşımacılığı Komiseri Enak Ferlemann, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi, 13 Ağustos 2019’da Braunschweig’deki DLR Ulaştırma Sistemi Teknolojisi Enstitüsü. O gün, diğer DLR enstitülerinden demiryolu taşımacılığı araştırmalarına ilişkin bilgi birikimi de burada sergilendi.

“Daha fazla insanı trenle seyahat etme konusunda heyecanlandırmak ve demiryoluyla daha fazla mal taşımak, iklimin korunmasına önemli bir katkı sağlayabilir. Bunu başarmak için birçok ayarlama yapmamız gerekiyor: altyapı, tahrikler, araçlar, konfor, mobilite konseptleri ve iş modelleri .” , DLR Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karsten Lemmer’i açıklıyor.

Bireysel teknolojiler zaten mevcuttur; yeni dijital uygulamalar, demiryolu taşımacılığını daha çekici ve rekabetçi hale getirmek için muazzam fırsatlar sunuyor. Sanal bağlantı, tren trafiğinde zaman kazandırır, anahtarların ve diğer altyapının tahmini bakımı maliyetleri düşürür ve kesintileri azaltır ve akıllı telefonlar aracılığıyla kullanıcı bağlantısı, tüm sistem için yeni perspektifler açar. DLR karayolu ve demiryolu uzmanlığı, örneğin araç altyapı ile iletişim kurarken veya otomatikleştirilmiş sürüş işlevleri geliştirirken, her alanda kullanılabilir.

Diğer şeylerin yanı sıra, Parlamento Müsteşarı RailSiTe® ve RailSET® laboratuvarlarını ziyaret etti. DLR, RailSiTe® (Demiryolu Simülasyonu ve Testi) ile, demiryolu kontrol ve güvenlik teknolojisi bileşenlerinin araç tarafında ve yolda yüksek oranda otomatikleştirilmiş laboratuvar testleri için yeni yaklaşımların ve yöntemlerin araştırılabileceği bir ortam yaratmıştır. Bu, DLR’nin dünya çapında bu tür teknolojilerin onayla ilgili testlerini gerçekleştirebilen altı laboratuvardan birine ev sahipliği yaptığı anlamına gelir. RailSET®, tren makinistinin görevlerinin gerçekçi bir tasvirini sağlar. Farklı tren koruma sistemlerinin ve yardımcı sistemlerinin sürücünün durumsal farkındalığı, uyanıklığı ve güvenilirliği üzerindeki etkileri araştırılabilir.

Prof. Lemmer ileriye bakıyor: “Federal demiryolu araştırma programı birçok doğru ve önemli soruyu ele alıyor. Ulaştırma araştırmalarında onlarca yıllık deneyimiyle DLR başarılı ve yetkin bir katkı sağlıyor. Dresden’de demiryolu taşımacılığı araştırması.”
 
Üst