Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gelişmekte Olan Ülkelerde Küresel Uzay Konferansı 2019

Hasan

New member
24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Fas’ın Marakeş kentinde ilk “Gelişmekte Olan Ülkeler için Uzay Küresel Konferansı” (GLEC 2019) düzenlendi. Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) küresel konferans serisindeki bu son bölüm, Fas ile ortaklaşa geliştirildi. Carasında Royal de Teleme algılama Spatiale (CRTS) ve desteği Carasında Nulusal d’etavırlar SPatiales (CNES). 20’den fazla ülkeden 400’ün üzerinde katılımcıyla uluslararası topluluk, uzay teknolojilerinin sosyo-ekonomik kalkınma ve özellikle gelişmekte olan ekonomiler için faydalarını tartışmak üzere bir araya geldi. GLEC 2019, IAF Küresel Konferans Serisinin Afrika kıtasındaki ilk etkinliğiydi; buna göre, dikkatin çoğu bu bölgeye ayrılmıştır. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Başkanı Prof. Pascale Ehrenfreund ve çok sayıda DLR uzmanı tarafından temsil edildi.

Etkinliğin açılışını Fas Sanayi Bakanı Moulay Hafid Elalamy, Başbakan’ın Ulusal Savunma İdaresi Delegesi Abdellatif Loudiyi, IAF Başkanı Jean-Yves Le Gall ve IAF Küresel Konferanslar Başkan Yardımcısı ve yeni IAF Başkanı Prof. Ehrenfreund yaptı. Prof. Ehrenfreund konuşmasında “bu tematik konferansın önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilmesini sağlama konusundaki kararlı niyetini” vurguladı.

Uzay yolculuğunun sosyo-ekonomik kalkınmanın bir motoru olarak ele alındığı panelin bir parçası olarak, Prof. gelişmekte olan ülkelerde. Ayrıca, DLR’nin, özellikle uzay teknolojileri ile bölgesel kalkınma için çok önemli olan diğer sektörler (enerji sektörü gibi) arasındaki sinerjiyi teşvik etmeye yönelik benzersiz yapısı aracılığıyla, bu hedeflerin desteklenmesine önemli bir katkı sağladığını vurguladı. DLR, örneğin EnerMENA Meteo Ağı projesi ile Fas’ta olduğu gibi çok sayıda başarılı projede Afrikalı ortakları desteklemektedir. EnerMENA, güneş ışınımı gibi meteorolojik verileri toplamak ve Cezayir, Mısır, Ürdün, Fas ve Tunus’ta fotovoltaik enerji üretimini optimize etmek için uzaktan algılamayı kullandı.

Konferansın kapanış konuşmasında Prof. Ehrenfreund, IAF’ın Küresel Uzay Keşif Konferansı’nın (GLEX) bir sonraki öğesinin Haziran 2020’de Rusya’nın St. Petersburg kentinde yapılacağını duyurdu.
 
Üst