Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gençliğin sırrı bulundu… 30 yıl geri dönmek mümkün

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları, cilt hücrelerini gençleştirmek için yeni bir teknik geliştirdiler. Buna göre yaşlanmayı tam 30 yıl geriye çevirebilecekler.

Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, cilt hücrelerini otuz yıl geriye döndürebileceklerini sav ettikleri bir çalışma ortaya koydular.

Daily Mail’in haberine nazaran, çalışmada, yaşlanan hücreler, kolajen üreten cilt hücrelerinin karakteristik özelliklerini bir daha kazandı. Uzmanlar, elde ettikleri bulguların yaşlanmayı tedavi etmek için maksada yönelik bir yaklaşıma yol açabileceğini söylüyor.

Deneylerde, yaşlanan hücreler, bedeni bir ortada tutan ve kuvvetli tutan bir protein olan kolajen üreten fibroblast ismi verilen cilt hücrelerine daha epeyce benziyordu. İnsan derisindeki fibroblast sayısı yaşla birlikte giderek azalıyor. Bu hücreler de beşerler yaşlandıkça buruşuyor.


“ESKİ HÜCRELERİ DE GENÇLEŞTİRDİK”

eLife mecmuasında yayınlanan çalışmada, insanlar yaşlandıkça, hücrelerinin fonksiyon görme yeteneğinin azalıp yaşlanma belirtileri biriktiği açıklandı. Eski hücreler de dahil olmak üzere hücreleri onarmayı yahut değiştirmeyi amaçlayan rejeneratif biyolojiden yararlanan araştırmacılar, bu alandaki en değerli araçlardan biri olan, “uyarılmış” kök hücreleri yaratmayı denediler.

Cambridge Üniversitesi Babraham Enstitüsü’nde yapılan çalışmada, araştırmanın başındaki isim Dr. Diljeet Gill, “neticelerimız, hücreyi bir daha programlama anlayışımızda ileriye yanlışsız büyük bir adımı temsil ediyor. Hücrelerin fonksiyonlarını kaybetmeden gençleştirilebileceğini ve gençleştirmenin eski hücrelere birtakım fonksiyonları geri kazandırabileceğini kanıtladık. Hastalıklarla bağlı genlerde yaşlanma göstergelerinin aksisini de görmüş olmamız, bu çalışmanın geleceği için bilhassa umut verici” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst