Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gırtlakta Bulunan ‘Adem Elması’ Erkeklerde niye Daha Besbellidir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Gırtlakta bulunan tiroid kıkırdağının çıkıntısı, yani ‘Adem elması’ niye erkeklerde daha sık ve bariz görülür? Yanıtı sıradan, hormonlar ve ses telleri! Gelin bilgileri bir arada inceleyelim…


Kaynak: https://www.livescience.com/32470-why…

Adem elması hem bayanlarda tıpkı vakitte erkeklerde bulunur lakin erkeklerde gırtlakta bulunan kemikli bir kıkırdak modülü olarak daha bariz bir biçimde ortaya çıkar.


Gırtlak çıkıntısı olarak da bilinen Adem elması, tiroid bezinin tam üstünde yer alır, bu niçinle bulunduğu yere uygun bir biçimde tiroid kıkırdağı ismi verilir.


Peki Adem elmalarının erkeklerde daha epey öne çıkmasını sağlayan nedir?


Yetişkin adamların gırtlakları daha büyük olduğu için Adem elması fazlaca daha barizdir. adamların daha derin tonlarda sese sahip olmalarının sebebi de budur.


Kadınlar ve erkekler emsal büyüklükteki tiroid kıkırdakları ile doğarlar, fakat ergenlik çağına geldiklerinde bu durum değişir.


adamların Adem elmaları gözle görülür biçimde büyür ve testosteron düzeyleri arttıkça sesleri değişir.


Özellikle bariz Adem elmasına sahip olan birtakım erkekler, rastgele bir yan tesir olmaksızın bu bölgenin ameliyat ile görünümünün azaltılmasını sağlayabilirler.


Okumaya devam et...
 
Üst