Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gizemli hepatit olayları: “Evcil hayvanlardan bulaşmış olma ihtimali” araştırılıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi (CDC), 25 eyalette 100’den çok çocukta görülen ve 5 çocuğun vefatına sebep olan hepatit hadiselerinin niçinini araştırdıklarını deklare etti.

CDC’nin bulaşıcı hastalıklardan sorumlu müdür yardımcısı Dr. Jay Butler, eyaletlerin sıhhat departmanlarıyla 5 çocuğun hayatını kaybettiği hepatit olayları üzerine ortak bir çalışma yürüttüklerini, hastalığın “evcil hayvanlardan bulaşmış olma ihtimalini” araştırdıklarını belirtti.



Butler, Ekim 2021’den bu yana sebebi bilinmeyen hepatit olaylarıyla ilgili şikayette bulunan çocukların yüzde 94’ünün hastaneye kaldırıldığını ve yüzde 14’ünün karaciğer nakline gereksinim duyduğunu söylemiş oldu.

CDC yetkilisi, tabipler ve halk sıhhati yetkililerine, karaciğer enzimleri yükselmiş 10 yaşın altındaki benzeri çocuk hadiseleri olup olmadığını bildirmeleri konusunda davette bulundu.

Merkez, 21 Nisan’da da tabipleri Alabama’da 9 çocukta görülen olağan dışı hepatit olayları kümesi konusunda uyarmıştı.

KÜRESEL BİR SALGIN OLABİLİR

CDC’nin uyarısı, İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan açıklanamayan hepatit olaylarıyla hastanelere gelen düzinelerce çocukla ilgili raporların akabinde geldi.

Hastalığa yakalanan çocukların birçoklarında, yorgunluk, iştahsızlık, kusma, ishal, karın ağrısı, koyu renkli idrar, açık renkli dışkı ile ciltlerinde ve gözlerinde sararma üzere belirtiler görüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Dünya Sıhhat Örgütü Global Hepatit Programı’nda çalışan Dr. Philippa Easterbrook, 1 Mayıs prestijiyle 20 ülkede salgınla ilişkili 228 muhtemel olay olduğunu ve 50’den çok hadisenin araştırıldığını kaydetmişti.

Okumaya devam et...
 
Üst