Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gönüllüler için 53 ve 40.000 avro erken emeklilik sağlayan Ford ERE anlaşması

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çoğunluğu Almussafes fabrikasında bulunan çokuluslu Ford ve UGT sendikası, Valensiya fabrikasında 1.144, yaklaşık 20 işçinin fabrikadan ayrılması anlamına gelecek İstihdam Yönetmeliği Dosyasının (ERE) koşulları için Salı günü bir anlaşmaya vardı. personelin %’si.


Çokuluslu şirket dün, işçilerin zorla işten çıkarılmasını önlemek için yeterli bir borsa oluşturmak amacıyla erken emeklilik yaşını 53’e düşürme konusunda anlaştı, bu öğleden sonra yapılan müzakere masasında onaylanan bir husus. Böylece, Cuma günü 55 yıllık anlaşmalardan, 53 yaşından itibaren gönüllü erken emeklilik ile anlaşma nihayet kapatıldı.

Bilinen yenilikler artık gelişmelerle el ele geliyor. Böylece, 54 yaşına kadar olan işçiler için, 30 Haziran’dan önce gerçekleşen çıkışlar için brüt 40.000 Avro, 30 Eylül’den önce ise 20.000 Avro ek tazminat ödenecek. Şirket ve sendikaların geçtiğimiz Cuma günü yaptığı toplantıda 20.000 avroluk rakam zaten masadaydı.

53 veya 54 yaşında ve 57 yaşına gelene kadar emekli olan işçiler için %70’ten %75’e çıkan işsizlik ödeneği ekleri de değiştirildi. 55 yaşından itibaren ek %80 olacaktır.

Aynı şekilde, 53 yaşında erken emekli olan çalışanlar için 62 yıla, 54 yaşında olanlar için 63 yaşına kadar; her iki durumda da, Pazartesi günü önerilene kıyasla bir yıl daha.

Bu ERE için 10 Mart’ta sunulan anlaşma, Almussafes fabrikasının S-Max ve Galaxy modellerinin üretimine veda ettiği ay ile aynı ayda geliyor çünkü çok uluslu şirket binek araçlarının tamamen elektrikli hale getirilmesine yönelik stratejisini hızlandırıyor. 2030 ve tüm portföyü 2035’te. Böylece, Valensiya fabrikasına atanan yeni elektrikli olanların üretimine kadar sadece Kuga üretimini sürdürecek.

Almussafes, Ford tarafından şirketin 2025’ten itibaren yeni elektrikli araç platformunu üretmek için seçilen fabrikaydı; bu, iş yükünü yıllarca garanti eden ama aynı zamanda mevcut iş gücünü yeniden düzenlemeyi de içeren bir karardı.
 
Üst