Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gram altın 1.000 lirayı aştı

ahmetbeyler

New member
Küresel piyasalarda altın fiyatları, haziran başından bu yana 1.850 dolar civarında yatay seyrederken yurt ortasında ise dolar/TL’deki yükseliş takviyeli üst istikametli hareketler yaşanıyor.

Mayıs ayında 900 liranın altınd başlayan gram altın meblağları, bu sabah prestijiyle 1.000 liranın üzerine çıkarak rekor kırdı. bu biçimdece gram altın geçen yıl sonunda kur ataklarında gördüğü tüm vakit içinderın en yüksek düzeyi olan 940 lirayı birkaç günde aşarak daha da üstlere taşımış oldu.

Gram altın, fiyatları 1.007 liraya kadar yükselirken sabah saatleri itibariyle çeyrek altın 1.663 liradan; Cumhuriyet altını ise 6.631 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda altın sakin


Küresel piyasalarda altında bugünkü yaşanan hareketlere baktığımızda ise son günlerde olduğu üzere sonlu ve yatay bir seyir kelam konusu. Dolar ve ABD Hazine tahvil getirilerinin yükselmesiyle gerilerken yatırımcılar faizlerin seyri hakkında taraf bulmak için Cuma açıklanacak ABD enflasyon bilgilerini izleyecek. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 düşerek 1.848 dolara geriledi.
 
Üst