Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Gram altın 2 ayın en düşük düzeyinde

ahmetbeyler

New member
Altının gram fiyatı, 974 lira ile yaklaşık 2 ayın en düşük düzeyine indi.

Gram altın, yeni güne de düşüşle başlamasının akabinde saat 10.50 prestijiyle evvelki kapanışının yüzde 0,4 altında 974 liradan süreç görüyor. bu biçimdece gram altın 22 Temmuz’dan bu yana en gördüğü en düşük düzeye gerilemiş oldu.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel bedel kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 azalışla 978 liradan tamamladı.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.600 lira, Cumhuriyet altını da 6.530 liradan satılıyor.

ABD’de bu hafta açıklanan enflasyon bilgilerinin beklentileri aşmasının akabinde düşüş eğilimini üst üste dördüncü süreç gününe taşıyan altının ons fiyatı 1.655 dolarla Nisan 2020’den bu yana en düşük düzeyine geriledi.

Analistler, enflasyonist kaygılar ve resesyon riski içinde kalan merkez bankalarının faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri ile doların öbür para üniteleri ve emtialar karşısında kıymet kazanmayı sürdürdüğünü söylemiş oldu.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek haftaki toplantısına ait para piyasalarında yüzde 76 ihtimalle 75 baz puanlık, yüzde 24 ihtimalle de 100 baz puanlık faiz artırımının fiyatlandığına anımsatan analistler, bugün Avro Bölgesi’nde enflasyon verisinin takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.640 ve 1.600 doların takviye, 1.680 ve 1.700 doların direnç pozisyonunda olduğunu bildirdi.
 
Üst