Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Haftada üç kere seks yapmak böbrek taşlarını düşürmede yardımcı olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Ağrılı böbrek taşlarından muzdarip olan herkes, o acıyı tekrar çekmemek için her şeyi denemeye hazır olabilir. Ancak uzmanlar, taşları bedenden atmaya yardımcı olmak için su içmek haricinde öbür bir yol daha olduğunu ortaya koydu.

Endonezya’daki Universitas Airlangga’dan araştırmacılar, haftada üç kere seks yahut mastürbasyon yapmanın da taş düşürmede işe yaradığını tez ediyor.

Daily Mail’de yer alan habere göre, Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan çalışmada, orgazm ve boşalma sırasında meydana gelen mesane boynu kasılması ve gevşemesinin böbrek taşlarının atılmasına yardımcı olabileceği kaydedildi.

Bunun sebebi, kaslar gevşerken idrarın, böbrek taşlarıyla birlikte üretradan geçmesine teşvik edilmesidir.


ÜROLOGLAR MEVZUYLA İLGİLİ BEŞ ÇALIŞMAYI İNCELEDİ

Çalışma, haftada üç ya da dört sefer seks ya da mastürbasyon yapması ya da her iki aktiviteden de kaçınması söylenen 406 iştirakçiyi içeriyordu.

Dr. Yudhistira Pradnyan Kloping ve takımı, cinsel aktivitelerin her kümede kaç böbrek taşı atıldığını ve ne kadar sürdüğünü inceledi.

Sonuçlar, cinsel olarak etkin kümede taşın atılma oranının 5,7 kat daha yüksek olduğunu gösterdi. Ayrıca seks yahut mastürbasyon yapanlarda taşların idrarla daha süratli çıktığı görüldü.

Bunun haricinde, cinsel olarak etkin kümede böbrek taşı niçiniyle ağrı kesici muhtaçlığı olanların sayısı yüzde 62 daha düşüktü. Ve taşı kırmak için lazer tedavisine duyulan gereksinim da beşte bir oranında daha azdı.

Okumaya devam et...
 
Üst