Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Halk TV’de Murat Sabuncu ve Levent Gültekin’le yollar ayrıldı

Beykozlu

New member
Türkiye 2023 seçimlerine odaklanmış durumda.

Resmi olmasa da seçim tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca 14 Mayıs olarak belirtildi.

Tarihin açıklanmasıyla hali hazırda muhalefetteki adaylık krizi derinleşmeye başladı.

Muhalefetteki kriz medyaya da yansıdı.

Gültekin, 2017 referandumunda CHP’li üst seviye bir yetkilinin kullandığı cümleleri aktararak şöyleki konuşmuştu:

“Türkiye’yi değil lakin CHP’yi kurtaracağız”

O kadar şey duyuyoruz, o kadar epey şeye şahit oluyoruz, dedikodudan bahsetmiyorum, teyit edilmiş konuşmalar. örneğin 2017 referandumunda ‘İnşallah referandumdan evet çıkar da biz de Kılıçdaroğlu’ndan kurtuluruz’ diyen kişi, şu anda Kemal Bey’in adaylığını organize ediyor. Tıpkı kişi iki ay evvel mesken sohbetinde, ‘Kemal Bey’i aday yapıyoruz, muhtemelen Türkiye’yi kurtaramayacağız ancak partiyi kurtaracağız’ dediği; bunun bütün genel lider yardımcılarına gittiği, Kemal Bey’e de gittiği ve kimsenin bir şey yapmadığı bir ortamda kaygı duymaz mısınız?


İki isimle de yollar ayrıldı

Gültekin’in bu açıklamaları CHP’den büyük reaksiyon alınca fatura programa kesildi.

Sabuncu ve Gültekin’in programı yayından kaldırıldı.

Programın kaldırılmasında CHP’nin kanala yaptığı baskının tesirli olduğu yorumları yapılırken iki isim de Twitter hesapları üzerinden açıklamalarda bulundu.

Kovulmadık, istifa ettik paylaşımları

Gültekin açıklamasında, Sevgili arkadaşlar. “Hem Murat’ın bu durumu niçiniyle tıpkı vakitte fark ettim ki daha âlâ olsun diye yaptığımız tenkitler faydadan daha epeyce ziyan getiriyor. Bu niçinle kendi isteğimizle İki Yorum programına son verdik. Hem halk tv’ye tıpkı vakitte size hayli teşekkür ederim.” tabirlerine yer verirken, Sabuncu, “2020’nin Eylül ayı başladığımız, ekranda olduğumuz 26 ay boyunca 200’ün üzerinde program yaptığımız İki Yorum’a nokta koyma vakti.” dedi.
 
Üst