Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“Hayvancılıklar daha fazla pazarlama yeteneği elde etmek zorundadır”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
10 Mayıs 2025, 23:12 Cumartesi


2002 yılında kurulan koyun tanıtım konsorsiyumu, altı yüz üyeye ulaşır ve hayvan yemi için hammaddelere ek olarak hem süt, et hem de eti pazarlamak için 75.000 koyun hayvanı ve 10.000 sığırdan oluşan bir hayvan kabini ve 10.000 sığır kapsar. Cephe, Haziran 2023'ten bu yana, Zamora eyaletindeki bu önemli sektörün geleceğini iddia eden 37 yaşındaki genç adam Alejandro Fernández.

– Yönetiminin bir yılını gerçekleştirme noktası, ne denge yapıyor?

– Yönetim kurulunun temel amacı olarak, ortaklarımızın hayvancılık faaliyetini yapmak, herhangi bir pazar durumunda ve sektörümüzün sürekliliğini sağlamak için girişimleri teşvik etmeyi varsayıyoruz. Konsorsiyumun işleyişinin demokratik karakterini gözden geçirmek istiyorum. Bir kooperatifte temsilciyi, 20 ay önce yapıldığı kadar doğal ve sorumlu bir şekilde aktarmak kolay değildir.

– Nesil rölesi aynı zamanda sektörü endişelendiren başka bir konudur …

– Temel zorluk, çiftliklerdeki kuşaktan kurtulmadır, bunun için çiftçilerin yönetimini geliştirmeyi ve daha iyi bir eğitim, yeni hayvancılık modelleri ve diğer kooperatifler veya toplumlarla ilişkilendirmeyi varsayan uygulanabilir seçenekler aramayı amaçlayan önlemler ve eylemler inceliyoruz. Yönetim bir el ele almak zorunda kalacak, konut sorunu da alanda var. Yabancı düzenli işçilik nerede ikamet edeceğini bulamaz.


– Ve nasıl elde edersiniz?

– İş forumlarında bulunuruz çünkü bu röle elde etmek için daha az fiziksel talep, daha fazla teknoloji ve iş günlerine ve vardiyalara izin vererek daha uygun fiyatlı işler elde etmeliyiz. Hayvancılık olarak kalmak istiyoruz, geleceğimiz, emeği çözmek ve bulmak, düzenleyici ve normatif fazlalığı gözden geçirmek, toplumla faaliyetimizin sosyal tanınmasını sağlayan aktif bir iletişimi sürdürmek için elverişli bir iklim üretmeye bağlıdır.

– Geçen yıl 89 milyon Euro faturalandırdılar ve bu verilerle 43 milyon litre koyun sütü ürettiler, bir koyun çiftliğinin iki günde bir kaybolduğu ifadesi mi?

– İspanyol Tarım Garanti Fonu'ndan (FEGA) verilere göre, Şubat 2025'te, Şubat 2023'te aynı şeyi yapan % 10 daha az çiftlik sahibi tarafından koyun sütü satışı ilan ettiler. Üretimin aynı hıza düşmediği doğru olsa da, gerçek şu ki%2'ye düşüyor. Castilla y León'da azalma verileri daha güçlüdür. 2023'ten beri kalmaya devam ettiğimiz çiftçiler artık üretimi kapsamıyor, artık üretimde büyümiyoruz. Bu eğilim önümüzdeki üç yıl boyunca böyle devam edecek.

– Hangi zorluklar sunuluyor?

– Eğitim açısından birkaç açık çalışma yolu vardır, çiftçilere yeni mesleki gelişim fırsatları yaratan spesifik ve özel eğitim programlarını tanımlar; Çalışmaların profesyonel ve kişisel uzlaşmasını kolaylaştırmak için teknolojinin dahil edilmesi ve ayrıca konsorsiyumdan idareleri kırsal altyapıyı sürdürmek ve iyileştirmek için çalışmaya çağırıyoruz.

– Castilla Y León'da sahaya bahse girmeye devam edenler için bir gelecek var mı?

– Çok fazla geleceği olduğuna inanıyoruz ve kalmak isteyen çiftçiler hakkında konuşma zamanı. Yardımın kalmasını istemiyoruz ama bir yatırım var. Gelecek var ve konsorsiyumdan, yeteneklerin fırsatları, cazibe ve elde tutulmasının koyun sektörünün kültürel ve tarihsel değerine ve koyunlardan elde edilen ürünlerin özelliklerine dayanacağını anlıyoruz.

– Koyun ürünlerinin tüketimini veya ihracatını teşvik etmek için bir plan var mı?

– Son zamanlarda, bakanlık ulusal gıda stratejisini sundu ve Castilla y León'un stratejik planı da var.

– Ve Castilla Y León iyi gidiyor mu?

– İspanya'daki büyük süt üreticileri, ilk etapta Castilla y León'da ve Castilla La Mancha'da, ikinci olarak, önemli fark, burada süt hayvanlarının kaliteli bir figürle ürettiği şeyin, uluslararası referans ve manchego peyniri gibi aralığa sahip bir peynir bulunmamasıdır. Castilla y León'un daha fazla ürününü tanıtmalıyız, Castilla La Mancha ile aynı veya daha iyisini üretiyoruz, ancak bir litre sütle çok daha az şarj ediyoruz ve orada yönetim arabuluculuk yapmak zorunda kaldı.

– 2024 Temmuz'da konsorsiyumdan bir grup ortak işaretlenmedi. Bu çıktıyı nasıl yönettiniz?

– Konsorsiyum, hayvancılık ortağının hizmetinde bir kooperatiftir, operasyonu demokratik ve açık bir kapı kriterine dayanmaktadır. Kuşkusuz, bu çıkış sadece konsorsiyumu etkilemekle kalmadı, aynı zamanda sektörün aşırı atomizasyonunda bir adım geri döndü ve koyun çiftliklerini ticari olarak daha zayıf bir durumda konumlandırdı.

– Satış fiyatları nasıl düzenlenir?

–Sizi satın alanlar gruplandırılmış ve harikasıysa, süt satışında grup ve daha fazla ses almalıyız. Hayvancılık, ürünlerinin ticarileştirilmesinde daha fazla kapasite elde etmek zorundadır. Piyasa, daha büyük hale getirmeli ve daha fazla ticari kapasiteye sahip olmalısınız ve ayrıca ürünlerinizi satın alan müşteri ile bir iletişim kurarsanız, henüz daha iyi. Bunu yapmak için, profesyonelleştirilmiş bir yapıya ve şeffaf hedeflere ihtiyaç vardır ve ulaşılamadığı sürece, fiyatlar yönetimin (fiyatları düzenleyemeyen) veya büyük endüstrinin söylediklerine tabi olacak, bu da ürettiğimiz ürünlerin fiyatlarını işaretleyenlerdir.

– Çevresel zorluklarla ilgili olarak, onları endişelendiren nedir?

– ESG (çevresel, sosyal ve hükümet) kriterleri ve çevre bakımı, sosyal faktörler ve kurumsal yönetişim konularına atıfta bulunan bizi teşvik eden zorluklardır, çünkü iş ve sosyal genimizin içsel bir parçası oldukları için konsorsiyum, kooperatifler ve çiftçileri için rekabetçi ve iş avantajı varsayarlar.

–Madrid Gourmets Salonu'nda, Tarım Bakanı, Balıkçılık ve Gıda Bakanı ve Tarım Bakanı, Junta de Castilla y León'un katıldığı Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma, herhangi bir taahhüt aldılar mı?

– Koyun sektörünün ne olduğu ve kırsal ortamda gerekli olan ekonomik ve sosyal mirasa katkısı için, yukarıda belirtilen önlemlerin, hedeflerinin ve bütçelerinin, hem idari üretimlere ek olarak hız, hem idari ve savunmada taahhütle koordinasyonla implante edilmesini talep ettik. Buna ek olarak, koyun sektörünün platformları ve dernekleri ve elbette tarımsal örgütler aracılığıyla, aktörler arasında bir sektör planının kabul edilmesi zorunludur ve buna acilen yaklaşılması gerekmektedir. Ayrıca, koyun sektörü planının bu aciliyete ek olarak, talep ettiğimiz bir yön olan iki yönetim arasında da koordine edilmesi gerektiğini biliyoruz. Buradan göreceğiz.

– En azından önemli bir ödülle geldiler …

– Juana peynirimiz, koyun sütü ile% 100 yapılan tedavi peynir kategorisinde altınla tanındı. Her şeyin iyi gittiğini kabul eden ve aynı zamanda hayvancılık sektöründe çalışan ve çalışan tüm kadınlara tanınma ve haraç olarak Juana'nın adına katıldığını ve kırsal ortamda pek çok sığır çiftliğinin bu yeteneğine çok özel bir göz kırpmasını sağlayan bir ödüldür. Kooperatif, peynir devrelerinde tanıtmak ve turizm ve gastronomi ile bağlantı kurmak istediğimiz peynir fabrikasıyla bir adım ilerler. 2020 olan etkinliğe başlıyoruz ve evrimden gurur duyuyoruz.





Yorum





Bir Hata Bildir
 
Üst