Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hazine 18 yıl sonra ilk kez kilometre tazminatına zam yaptı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ukrayna’da savaşın patlak vermesinden bu yana enerji fiyatlarının artması sonucu İspanya’da akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, Maliye Bakanlığı’nın özel kullanım için işçilere ödenen miktarı ilk kez artırmasına yol açtı. profesyonellerin işlerinde araçlar. Özellikle, Hazine bu Pazartesi günü, işlerini yapmak için bir araç kullananlar için kat edilen kilometre başına 0,26 sente ulaşacak olan kilometre giderlerinin tazminatını güncelleyen iki emri onayladı, bu da mevcut miktardan %37 daha fazla.


Tazminat, yakıt ve araçta meydana gelen aşınma ve yıpranma ve olası arızalarla ilgili masrafları kapsar. Orantılı olmakla birlikte araca ilişkin sigorta ve vergiler de bu korumaya dahildir.

Resmi Devlet Gazetesi’nde (BOE) bu Pazartesi günü yayınlanan ilk emir, işe kendi aracıyla gitmek zorunda olan memurlara bu tazminatı öngörüyor. İkincisi ise, özel bir şirkette çalışan kişilerin günlük araç kullanım giderleri için kişisel gelir vergisindeki istisnaları düzenlemektedir. Her iki durumda da aynı miktar, 2005’te belirlenen 0,19 Euro/km’den yükselen ve bu 18 yılda güncellenmemiş olan 0,26 Euro/km.

Memurlar söz konusu olduğunda, yakıt faturasını ve yolculuğu gerekçelendiren bir beyanı ibraz ettikten sonra 0,26 €/km doğrudan çek hesaplarına ödenecektir. Öte yandan, çalışmak için araç kullanan çalışanlar için, ulaşım giderleri için kişisel gelir vergisinde bir istisna yoluyla muafiyet uygulanacaktır. 0,26 Euro’nun katedilen kilometre ile çarpılması sonucu ortaya çıkan miktar olacak ve varsa geçiş ücreti ve park masraflarını da içeren yer değiştirmeyi haklı gösteren bir belge gerekli olacaktır.

Bakanlıktan, bu muafiyetin, güncellemenin -bu Salı- yürürlüğe girmesinden 31 Aralık’a kadar alınan harcamalar için bir sonraki 2024 kampanyasında formüle edilen vergi beyannamelerinde işleyeceğini açıklıyorlar. Yani Salı gününe kadar alınan harcamalar şu ana kadar yürürlükte olan 0,19 avroluk sınırda kalıyor. Çalışanlar söz konusu olduğunda, kilometre tutarlarını çalışanlarına ödeyen şirketler olduğu için bu muafiyetleri uygulayan şirketlerdir. Sistem şu ana kadar uygulananla aynı, tek fark miktarın artması.


yakıtlarda artış



Yaptıkları açıklamada 0.26 cent güncellemesinin çeşitli nedenlerle beklemede olduğuna dikkat çekiyorlar. Bunlardan biri, hem tazminat hem de kişisel gelir vergisi muafiyeti için 0,19 Euro’nun getirildiği yıl olan 2005’ten beri rakamın güncellenmemiş olmasıdır. Buna ek olarak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve enerji fiyatlarında tarihi bir artışa neden olması gibi, hammaddelerin nihai fiyatını belirleyen diğer faktörler de ekleniyor.

Ukrayna’daki savaş geriliminin sonuçları şu anda benzin veya dizel fiyatlarının son güncellemenin yapıldığı 2005’teki fiyatların neredeyse iki katına çıkması anlamına geliyor.
 
Üst