Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hazine, Mektuplarına Ödediği Faizi Bir Kez Daha İndirdi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bankalar mevduat ücretlerini artırma konusunda isteksiz kalırken, birikimlerini yatırmak için güvenli varlıklar arayan bireysel yatırımcılar arasında İspanyol borcuna olan iştah devam ediyor.

Dahası, Hazine artık, Devletin borcunu ödemek için ödediği miktarın ılımlılığına dönüşen aşırı talep göz önüne alındığında, kısa vadeli ihalelerinde teklif edilen faizi biraz düşürmesine izin verebilir.


Bir yıl önce bir yıllık tahvillerde olduğu gibi, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı kurum, bu Çarşamba günü 1.524,98 milyon Euro’yu %3,7’lik marjinal faiz oranıyla, 3’ün on bir baz puan altında, %81’den önceki müzayedede teklif etti. aynı terim Talep 3.462.47 milyon euro idi. Başka bir deyişle, nihayet verilen rakamı iki katından fazla artırdı.

Hazine, üç aylık tahviller için en kısa vadeli müzayedede, önceki %3,531’den biraz daha yüksek olan %3,535’lik marjinal faiz oranıyla (1.889,43 milyonluk talebe karşılık) 523,04 milyon euro verdi.


iyi bir alternatif



Plasmandan sonra ve karlılıktaki düşüşe rağmen 9 aylık referans, 8 Ağustos’ta son ihraçta %3,682 ödeyen 12 aylık tahvillerden daha fazlasını vermeye devam ediyor. Aynı şekilde, her ikisi de banka mevduatlarının sunduğu şeyleri kolayca yener. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) verilerine göre, İspanyol bankaları bu tür muhafazakar ürünleri Haziran sonunda %2,22 oranında faizle ödüllendiriyorlardı. Rakam hala avro bölgesi ortalamasının altında ve Estonya, Fransa veya İtalya gibi ülkelerdeki %3,5’in üzerindeki getirilerden çok uzak.

Bankaların -en azından sektördeki büyüklerin- faiz artışlarını müşterilerinin birikimlerine aktarmayı reddetmesi, tam da son aylarda Letters’a olan talebin fırlamasına neden oldu.

Aslında, Mayıs ayı sonundaki Hazine verilerine göre (en son yayınlanan), bireylerin bono varlıklarını 14.947 milyon avroya çıkarmıştı. 2022’nin sonunda biriken 1.826 milyondan çok daha yüksek bir rakam ve o yılın başında zar zor kaydedilen 16 milyondan katlanarak artıyor. Ve bu, istatistiklerin yalnızca Bank of İspanya şubelerini ziyaret eden kişilerin verilerini içerdiğini dikkate alarak.

Gerçekte bireyler, dolaşımdaki tüm bu tür borçların geçen yılın sonunda temsil ettikleri %2,44’ten şimdi %20,91’ini oluşturuyor. Böylece denge, kesin olarak, yerleşik bankaların biriktirdiği senet hacmini bile aşan ve Mayıs ayı sonunda 13.720 milyon olan ve toplamın %19.19’unu temsil eden bu gruba yönelmiştir.
 
Üst