Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hazine’nin yeni muhaliflerine 7 bin avroya varan burs

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Maliye Bakanlığı bu Cuma günü yaptığı açıklamada, Maliye ve Kamu Görevleri Bakanlığına bağlı Genel Devlet İdaresi muhalifleri için müfettişlerin seçmeli sınavlarının hazırlanmasından kaynaklanan masrafları karşılayabilecekleri bir burs programı başlatacağını duyurdu. , sivil yöneticiler vb.


Yeteneklerin çekilmesini kolaylaştıran “mali destek” ve “Sosyoekonomik engellerin ortadan kaldırılması sayesinde tüm başvuru sahipleri arasında eşitlik sağlanmasına yönelik Devlet taahhüdü” olarak tek bir ödemede verilecek, başvuru sahibi başına brüt 7.000 Euro’ya kadar burslar verilecek. “. .

María Jesús Montero’nun yönettiği bakanlıktan, bir kişi bu pozisyonlardan biri için rekabet etmeye karar verdiğinde, müfredatı incelemeye ek olarak, genellikle çalışmada onlara rehberlik edecek bir sınav hazırlayıcısına ihtiyaç duyduğunu, dolayısıyla ekonomik kaynakların olduğunu açıklıyorlar. bu hazırlığa erişmek için “temeldir”. Hazine’den, “Bu olmadan iyi sonuçlar almak çok daha zor olabilir, bu nedenle burs programının ilk amacı sosyoekonomik olarak dezavantajlı bir konumdan başlayanlar için bu kapatmalara erişim kısıtlamasına son vermektir” diyorlar.

En son veriler -Temmuz 2022- Maliye Bakanlığı personelinin ortalama yaşının 52 olduğunu gösteriyor ki bu da önümüzdeki yıllarda mevcut başvuru sahipleriyle değiştirilmesi zor olacak çok yüksek bir emeklilik oranı anlamına geliyor. Bu nedenle, bu burslar aynı zamanda bu yönetime düşük ciro ve iş kapsamı ile yeni profesyonellerin gelmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Hazine’den “Planın amaçlarından bir diğeri de yeteneğin çekilmesidir” diyerek, asıl olanın yönetimin “daha fazla özveri gerektiren” üst kademelerine yeni profesyonellerin girmesi olduğunu vurgulayanlar.

Nitekim Devlet İdaresi bünyesinde doldurulması en zor pozisyonlardan biri Hazine Müfettişliği pozisyonu olup, bu kurum tarafından toplanan verilere göre yıllar içinde toplam 356 kadro çağrılmış ve bunlardan sadece 211 tanesi doldurulmuştur. gazete.

Bursların yönetimi Ulusal Kamu Yönetimi Enstitüsü’nün (INAP) sorumluluğunda olacak ve söz konusu yardım çağrısı “kısa bir süre içinde” yayınlanacak, yıllık olacak ve burs sayısını, tam olarak hangi organları içerecektir. her başvuru sahibinin sosyoekonomik ve akademik durumunun akredite edildiği bir bölümü içerecek olan başvuruların sağlanması için son tarihler.
 
Üst