Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Her gün kahve içmek erken ölme riskini azaltıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Avustralyalı araştırmacıların ortaya koyduğu datalar, her gün kahve içmenin kalbinize yeterli geleceğini ve daha uzun bir ömür sürmenize yardımcı olabileceğini söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan üç araştırmanın özetine nazaran, günde iki ila üç fincan kahve içmek kalp hastalığı, kalp yetmezliği, kalp ritmi sorunu ya da rastgele bir niçinle erken ölme riskini %10 ila %15 oranında azaltıyor.

Baker Kalp ve Diyabet Enstitüsü’nde klinik elektrofizyoloji araştırma lideri ve Avustralya, Melbourne’deki Alfred Hastanesi Elektrofizyoloji Lideri Dr. Peter M. Kistler, “İnsanlar, kahvenin kalp atış suratını hızlandırabileceğinden, kahve içmenin belli kalp problemlerini tetikleyebileceğinden yahut kötüleştirebileceğinden endişeleniyor. Kahve içmeyi bırakmaya yönelik genel bir tıbbi tavsiye mevcut fakat araştırmalarımız farklı şeyler söylüyor” dedi.


bununla birlikte araştırmanın başındaki isim de olan Kistler, günlük kahve tüketiminin kalp üstündeki tesirlerini araştırmak için, en az 10 yıl boyunca 500.000’den çok kişinin sıhhat sonuçlarını takip eden UK Biobank’tan gelen dataları kullandılar.

İştirakçilerin kahve tüketimi günlük olarak bir fincandan altı fincana kadar değişiyordu. Araştırmada, kahve içme ile kalp ritmi sıkıntıları içindeki alakalar incelendi.

ÜÇ FARKLI ARAŞTIRMA YAPILDI

Birinci çalışma, kalp hastalığı olmayan ve ortalama 57 yaşında olan 382.500’den çok yetişkine odaklandı. Araştırmacılar, günde iki ila üç fincan kahve içen iştirakçilerin ondan sonrasında çalışmanın odaklandığı kalp sorunlarını geliştirme riskinin en düşük olduğunu buldu. Günde kabaca bir fincan kahve içen şahıslar, en düşük felç geçirme yahut kardiyovasküler hastalıktan ölme riskine sahipti.

İkinci çalışmada kafeinli öğütülmüş, kafeinli hazır ve kafeinsiz üzere farklı kahve cinsleriyle sıhhat içindeki irtibatlar incelendi. Sonuçlara göre, günde bir ila beş fincan öğütülmüş yahut hazır kahve içmek, aritmi, kalp hastalığı yahut yetmezliği yahut felç riskinin daha düşük olmasıyla irtibatlıydı. Her gün iki ila üç fincan kahve içmek de, erken mevt yahut kalp hastalığından ölme riskini azalttı.

Üçüncü bir çalışmada yer alan iştirakçiler da, halihazırda ritm bozukluğu yahut bir cins kardiyovasküler hastalığı olan bireylerdi. Kardiyovasküler hastalığı olan şahıslarda kahveyle hastalık içinde bir temas görülmedi. Aritmisi olan yetişkinlerde de günde bir fincan kahve içmenin erken vefat riskini düşürdüğü ortaya çıktı.

Araştırmayı pahalandıran Dr. Kistler, “Çalışmamız günlük kahve tüketiminin inançlı olduğunu ve kalp hastalığı olan beşerler için sağlıklı bir diyetin kesimi olabileceğini gösteriyor” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst