Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Her on İspanyoldan dördü yıl sonuna kadar tüketimini azaltacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yüksek fiyatlar ve ekonomik belirsizlik durumu, yıl sonuna doğru şimdiye kadar yaptıklarından daha az harcama yapmayı planlayan İspanyolların tüketim düzeyini etkiliyor. Bu, Kantar Insights tarafından Cuma günü yayınlanan en son tüketici görünümü raporunda da belirtiliyor; bu rapor, İspanyolların %38’inin, yani neredeyse her beş kişiden ikisinin, yıl sonuna kadar tüketim seviyelerini azaltacağını gösteriyor.


Danışmanlık firması, nüfusun mevcut küresel ekonomik durumun farkında olduğunu garanti ediyor, bu nedenle tüketimini azaltacak olanların yanı sıra, harcama seviyelerini koruyacak olan %58’lik bir kesim daha var. Bu sayede Kantar raporuna göre nüfusun yalnızca %4’ü şu andan itibaren yıl sonuna kadar tüketimini artırabilecek yeterli ekonomik kapasiteye sahip oluyor.

Yüksek enflasyon bağlamında – Eylül ayında elektrik ve yakıtta yeniden %3,5’e yükseldi – kamu yardımlarının 2024’te devam edip etmeyeceğine ilişkin belirsizlik – diğerlerinin yanı sıra elektrik ve gaz veya temel gıdalardaki KDV’deki indirimler – tüketimin artmasına yardımcı olmuyor .

Buna rağmen katılımcıların bir kriz ortamı algılamadıklarını ve tüketicilerin bu durumu “özel bir drama olmadan” yaşadıklarını, belki de son on yılda yaşanan deneyimlerden dolayı “sabırlı ve temkinli” bir tutum sergilediklerini belirten Kantar, şöyle konuştu: danışmanlık firmasından. Bu anlamda istihdama ilişkin görüş öne çıkıyor; İspanyolların yüzde 89’u işlerinin risk altında olmadığına inanırken, yüzde 39’luk önemli bir kesim işsizliğin önümüzdeki altı ayda artacağına inanıyor.

Bu, kişisel finansa aktarıldığında, insanların %70’i kişisel gelirlerinin korunacağına veya geliştirileceğine güvenirken, yalnızca %7’si azalacağını düşünüyor. Ne olabileceğine dair bu belirsizlikle karşı karşıya kalınca güvenlik aranır. Böylece, emeklilik planları veya fonlar gibi finansal ürünlerin satın alınmasına ilişkin değerleme gelişiyor ve yalnızca eğitim faaliyetleri ve eczane ürünleri pozitif rakamlarda kalıyor, bunu güzellik ürünleri izliyor; bu ürünler tarihsel olarak zor zamanlarda kişisel tatmin ürünleri olarak algılanıyor, diyor. rapor. Bu anlamda büyük harcamalar, kredi veya ipotek, konut, araba vb. yapma anının değerlendirilmesi olumsuz olmaya devam ediyor.

Böylece Tüketici Güven Endeksi, geçtiğimiz yıl görülen olumlu eğilimin ardından 2023 yılının üçüncü çeyreğinde olumsuz bir seyir izliyor.
 
Üst