Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“Hidrojen bizi yönlendiriyor” – DLR Portalı

Hasan

New member
Dünyanın ilk hidrojenle çalışan bölgesel treni Oldenburg’a geliyor. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü’nün de dahil olduğu “H2OL” ilgi grubunun girişimiyle, Fransız üretici Alstom’un yakıt hücreli treni 25 Haziran 2019 Salı günü tanıtılacak. Oldenburg Merkez İstasyonu’nda saat 13:00’ten itibaren “Hidrojen bizi yönlendiriyor” kapsamında. Kısa bir özel gezinin ardından etkinlik, sürdürülebilir ulaşım konseptleri üzerine bir panel ile devam edecek. Diğerlerinin yanı sıra Aşağı Saksonya Çevre, Enerji, Bina ve İklim Koruma Bakanı Olaf Lies de katılacağını doğruladı.


Geleceğin CO2 nötr mobilitesi için tasarım potansiyeli



“Hidrojen ve yakıt hücresinin birleşimi, hem karayolunda hem de raylarda, geleceğin CO2 içermeyen mobilitesine giden yolda bize muazzam tasarım potansiyeli sunuyor. Bunu iş dünyası, endüstri ve siyaset ile kamusal diyalogda netleştirmek istiyoruz. ve araştırma,” diye açıklıyor Dr. Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü Kentsel ve Bina Teknolojileri Bölüm Başkanı Alexander Dyck, etkinliğin Haberin Detaylarıını anlattı. İlk araçlar piyasaya çıktıktan sonra, şimdi görev altyapıyı kademeli olarak genişletmektir. Bu amaçla, hidrojenin üretimi ve depolanmasında yerel katma değerden yararlanabilecek, bölgede ülke çapında bir arz sağlanmalıdır.”


Kuzey Almanya için bir hidrojen altyapısı inşa etmek aşikar



Özellikle Kuzey Almanya’da, bir hidrojen altyapısının gelişimi açıktır. Burada, sayısız rüzgar türbininden elde edilen enerji üretiminin büyük bir kısmı doğrudan elektrik şebekesine beslenir. Örneğin geceleri veya kuvvetli rüzgarlarda meydana gelen fazlalıklar, hidrojen şeklinde büyük miktarlarda sahada uzun süre depolanabilir. Dyck, “Bu bize, nakliyede veya arz güvenliğini sağlamak için yeniden dönüştürmede kullanılabilecek kimyasal bir enerji kaynağı verecektir” diye açıklıyor. “Bu sektörler arası kullanım ilkesi, enerji geçişinin başarısı için çok önemli bir unsurdur.”


Günlük kullanım, değerli araştırma verileri sağlar



Hidrojenle çalışan bir hizmet ve araştırma aracı, Mart 2017’den bu yana Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü’nde kullanılıyor. Araç şimdiden 35.000 kilometreyi sorunsuz ve emisyonsuz bir şekilde kat etti. Benzer ampirik değerler, Eylül 2018’den bu yana Aşağı Saksonya’nın kuzeyindeki Cuxhaven ve Buxtehude arasındaki tarifeli seferlerde yaklaşık 100.000 kilometre kat etmiş olan hidrojen treninden de bildiriliyor. Örneğin, eskime ve yakıt gereklilikleri hakkında çıkarılacak sonuçlar.Özellikle hidrojenin kalitesi ile ilgili olarak, genel sistemdeki yakıt hücresinin ömrünü uzatmak için hala büyük bir potansiyel görüyoruz.”


Büyük kamu ilgisi



“Hidrojen” konusu Oldenburg halkı arasında o kadar büyük ilgi uyandırdı ki, etkinlik çok kısa sürede 150 kayıtla doldu. Bununla birlikte, aynı zamanda yakınlardaki Bad Zwischenahn’da gerçekleşen “Enerji Uygulamaları için İyon Değiştirme Membranları” DLR çalıştayındaki 70 katılımcı için “ikinci bir şans” var: Bu uluslararası yakıt hücresi uzmanları grubu için, hidrojen tren, ikinci bir kısa özel yolculuk için akşam saatlerinde hareket ediyor.
 
Üst