Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hidrojen ekonomisi şimdi mi geliyor? – DLR Portalı

Hasan

New member
Nasıl, neden şimdi ve neden biz? İklim krizine karşı hidrojenle. DLR Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karsten Lemmer kısa bir söyleşi ile.

Hidrojen yeni bir keşif değil – neden şimdi bir atılım yapsın?

Sürdürülebilir şekilde üretilen hidrojen, büyük ölçüde azaltılmış sera gazı emisyonları ile bir enerji ve ulaşım sistemi için merkezi yapı taşı olma potansiyeline sahiptir. Geçmişten farklı olarak, artık yeşil hidrojen kullanımını teşvik etmek için teknolojilere ve küresel bağlantıya ve iklim değişikliği nedeniyle acil bir ihtiyaca sahibiz. Hidrojen doğrudan kullanılabilir veya depolanabilir veya sıvı, sürdürülebilir yakıtların üretimi için temel oluşturabilir. Uzun süredir başarılı bir şekilde araştırılıyor, ancak artık hidrojeni büyük ölçekte kullanmak için cesur yaklaşımlar gerekiyor. Federal Hükümet, Ulusal Hidrojen Stratejisi ile buna iyi bir ivme kazandırdı. Almanya, küresel bir hidrojen ekonomisinde öncü bir rol oynayabilir. Bu hem iklim hem de iş ve bilim lokasyonu için önemli bir adım.

Araştırma ve şirketlerin bir hidrojen ekonomisi kurmak için neye ihtiyacı var?

Artık teknolojilere ve gösterime olduğu kadar temel araştırmalara da büyük yatırımlar yapılmalı ve geniş bir pazar lansmanı için çerçeve koşulları oluşturulmalıdır. Bunun uluslararası bir mesele olduğunu anlamak önemlidir. Almanya’da enerji sektörü, sanayi ve mobilite için gerekli olan miktarda yeşil hidrojeni üretemeyeceğiz. Uluslararası çözümlere ihtiyaç var. Kişinin kendi üretim potansiyelinden tam olarak yararlanabilmesi ve araştırma teknolojilerini sürdürebilmesi için yenilenebilir enerjilerin yaygınlaşması ilerlemelidir. Ayrıca kısa vadede Almanya’da büyük elektroliz sistemleri kurulacaktı. Bu sayede teknoloji liderliği oluşturulabilir ve dağıtım altyapısı genişletilebilir. Ayrıca güneşli ülkelerde büyük ölçekli hidrojen üretimi kurulmalıdır. Solar termal prosesler, üretim maliyetlerini önemli ölçüde azaltmak için en yüksek potansiyele sahiptir. Daha sonra dağıtım için küresel hidrojen lojistiği oluşturulmalıdır. Hareketlilikte hidrojene dayalı tahrikler oluşturmak için, yalnızca maliyet hususları değil, aynı zamanda altyapı ve ürün yelpazesinin iyileştirilmesi de gereklidir. Ve son olarak, yasama organı da aktif hale gelmelidir. Yeşil hidrojenin enerji ve hareketlilik geçişine katkıda bulunabilmesini yalnızca etkin pazara sunma araçları ve teşvik sistemleri sağlayabilir.

DLR, hidrojen ekonomisinin kurulmasında hangi desteği sağlayabilir?

Hidrojenin potansiyelinden yararlanabilmek için enerji sisteminin bir bütün olarak ve tüm etkileşimleriyle ele alınması gerekir. Burada DLR, uzay, havacılık, enerji ve ulaşım arasındaki sinerji sayesinde uzun yıllar boyunca benzersiz bir uzmanlık oluşturmuştur. Bununla birlikte, hidrojenle ilgili çok sayıda araştırma sorusu var: geleceğe yönelik sentetik yakıtlar, taşıma ve depolama için yeni teknolojiler, rüzgar ve güneşten üretim teknolojileri, enerji sisteminin tüm seviyelerinde sistem entegrasyonu, yeniden dönüşüm için de hidrojen bazlı sektör eşleşmesi, sistem-analitik teknoloji değerlendirme ve dönüşüm stratejileri – bunlardan sadece birkaçı. DLR bu nedenle tüm sistem zinciri boyunca araştırma yapmaktadır. Elektroliz veya güneş enerjisi üretimi yoluyla yeşil hidrojen üretiminden başlayarak, ulaşım ve endüstride ve enerji sektöründe kullanımıyla hidrojen, yeşil enerji kaynağından CO2’ye kadar çağımızın sorunlarına çözümler sunar.2-ücretsiz trafik.

Röportajı Denise Nüssle gerçekleştirdi.