Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hijolusa Patates teknolojiye 2 milyon yatırım yaparak 246 kişiye istihdam sağlıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Leon’da kurulu Patatas Hijolusa şirketi, üretim sürecinin maksimum optimizasyonunu sağlamak için endüstriyel tesisinde 7 yılı aşkın bir süredir en son teknolojiyi uyguluyor. Böylece, etkinlik, verimlilik ve karlılık ile yüksek kaliteli bir ürün sunmayı başardı ve bugün şu anda 246 doğrudan iş olan işleri yıldan yıla artırdı.


Robot teknolojisinin kullanılmaya başlanması, insanların el işlerine yardımcı olur ve onları geliştirir, böylece birlikte birbirlerini tamamlarlar ve fiziksel çabayı azaltırlar, işçilerin refahını artırırlar ve daha nitelikli işler elde ederler.

Verimlilik açısından Hijolusa, 2015’te 72 milyon kilo işlemeden 2022’de 163 milyon kilonun üzerine çıktı; Her ay piyasaya sürülen yaklaşık 13.700 ton patatesi temsil ediyorlar ve bunların %67’sinden fazlası İspanya’dan geliyor. Kırsal alanlardaki nüfus azalmasının etkilerini hafifletmeye katkıda bulunan ülkemizin kırsal kesimine ve tarımsal gıda sektörüne yönelik net bir taahhüt.

Şirketler için en büyük zorluklardan biri, yerleştikleri toplulukta istikrar, zenginlik ve bir gelecek sağlayan sağlam bir üretken dokuyu pekiştirmeye yardımcı olmak için sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlamaktır.


Yılda iki milyondan fazla yatırım



Patatas Hijolusa, aynı zamanda 17.600 metreküp soğuk kapasiteye sahip olduğu 23.600 metrekarelik tesisini modernize etmeye devam etmek için her yıl ortalama iki milyon Euro’dan fazla yatırım yaparak İspanya’da patates sektörünün ön sıralarına yerleştiriyor.

Şu anda şirkette üç yıkama hattı, yedi paketleme hattı, kalite standartlarını karşılamayan yumruları ayıklayan ve kalibrelerine göre sınıflandıran son teknoloji ürünü üç optik ayırıcı, üretim hatlarına kutu tedarik eden robotlar, paketleme robotları bulunuyor. Halihazırda şekillendirilmiş ürünleri otomatik olarak gönderilecek kutulara yerleştirmek için bir taban ile
 
Üst