Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hipertansiyon tedavisinde son deva renal denervasyon tedavisi mi?

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünyanın en sıkıntı işlerinden birisi de tansiyonu denetim etmektir. Tansiyon bu, her şeyden etkilenir. Azıcık sonlansa yükselir, üzülse yükselir, biraz koşup yürümek istense yükselir….

Velhasıl, diyet, spor derken ilaçsız da olmuyor olağan. Yani ilaçları kullanmayayım fakat tansiyonum da denetim altında olsun demek genelde yanlışsız sonuç vermiyor.

İlaç tedavisinde de her hastanın durumuna göre kuvvetli tesirli ve yan tesiri en az olan ilaçları kullanmak gerekiyor.

Ama kimi vakit ne yapılırsa yapılsın tansiyon düşmez. Bir türlü denetim edilemez. Hastalar başlarlar hekim tabip gezmeye. Sonuçta artık verilecek ilave ilaç da kalmamıştır. Asabi tansiyon vardır. Dirençli tansiyon vardır.

İşte bu durumda Renal Denervasyon Tedavisi imdada yetişir. Bu bir tıp kapalı ameliyat üzere bir süreçtir. Böbrek ile beyin içindeki hudutların kesilmesi demektir. Yani böbreği hudutlarından arındırmak demektir. Başarılı bir Renal Denervasyon Tedavisi daha sonrası hastaların tansiyonu büyük ölçüde denetim altına alınır. Kullanılan ilaç sayısı azaltılır.

Peki bu süreci kimler yapar?

Sertifikası olan Kardiyoloji Uzmanları yapabilir.

Okumaya devam et...
 
Üst