Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hisse senedi piyasaları ABD’de istihdam beklerken kötü serisine son veriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa borsaları, borç piyasalarındaki ve hepsinden önemlisi hammaddelerdeki gerginliğin azalması ve petrol fiyatlarının son haftalardaki artışlarının keskin bir şekilde durmasıyla desteklenen üç gün üst üste toparlanma kaydetti.


Ibex-35 Perşembe günü %0,6 artışla 9.157 puana yükselirken, Grifols, Solaria, IAG ve Sacyr kapanışta %2’den fazla artışla toparlanmaya öncülük etti. Enerji gibi diğer ağır sektörlerin kaydettiği ilerleme, Birleşik Krallık Hükümeti’nin merkez ve kuzey için öngörülen yüksek hızlı kesimi iptal etme kararı almasının ardından bir günde yüzde 4 kayıp yaşayan ACS gibi değerlerin düzeltilmesinin de telafi edilmesine yardımcı oldu. ülke. Aynı şey kapanışta neredeyse %5’lik kayıpla CAF için de yaşandı.


Kötü gidişata son



Her halükarda Ibex düşüş serisine son vermeyi başardı. Ve bunu, paradoksal bir şekilde, ekonomik yavaşlamaya dair yeni işaretler karşısında, ABD’de özel sektörde istihdam yaratımının bu hafta açıklanandan beklenenden çok daha yüksek bir oranda durdurulmasıyla birlikte yapıyor.

İşgücü piyasasının şimdiye kadar gösterdiği gücün zayıflamaya başladığını yansıtan bu göstergenin, bu Cuma günü ülkede resmi istihdam raporu yayınlandığında doğrulanması gerekecek. Piyasa konsensüsü, ekonominin yaklaşık 170.000 iş yaratacağını ve işsizlik oranının önceki %3,8’den %3,7’ye çıkacağını tahmin ediyor.

Şimdilik gözlemlenmeye başlayan zayıflık, son haftaların en büyük baş ağrılarından biri olan petrol fiyatının yeniden sert bir düşüş yaşamasına ve Brent’in varilinin birkaç yıl önce ulaştığı 96 dolardan 85 dolara yükselmesine neden oldu. sadece bir hafta önce. Amerika’nın Batı Teksas’ı da 84 dolara düşüyor.

Borç piyasaları aynı zamanda yatırımcılara, faiz oranlarındaki artışın bir miktar ılımlı olmasıyla da bir mola veriyor; bu, ABD’de Avrupa’ya göre daha belirgindir. Örneğin on yıllık İspanyol tahvilinin getirisi %4’ün üzerinde kalıyor, ancak son iki günde hafif düşüşler kaydetti.

İkincil borç piyasalarında faiz oranlarının hızlı yükselişi, Hazine’nin son bir yıl vadeli tahvil ihalesinde yüzde 3,87 oranında ödeme yapmasına neden oldu. Ve bu yüksek finansman maliyeti halihazırda daha uzun vadelere de yansıdı.

Ekonomi Bakanlığı’na bağlı kurum Perşembe günü 6 milyar 442 milyon euro orta ve uzun vadeli borç vererek yatırımcıları bir kez daha yukarı doğru ödüllendirdi. Ancak yayınlanan farklı referanslar arasında, Bütçe dahilindeki sürdürülebilir projelere ilişkin harcama programlarını finanse etmeye hizmet eden ve Devletin %4,486’lık bir marjinal faiz oranı sunarak 1,604 milyon Euro toplamayı başardığı sözde ‘yeşil tahviller’ öne çıktı.

Bu kârlılık, bu tahvillerin daha önce %3,812 oranında ödendiği Nisan ayında yeniden açılışında elde edilen kârın çok üzerindedir. Talep, arzı büyük ölçüde aşarak 2 milyar 494 milyon avroya ulaştı.
 
Üst