Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hisse senedi piyasaları daha fazla faiz artırımı öngörüsüne rağmen ayakta duruyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa borsalarının Başkan Jerome Powell’ın Jackson Hole’daki yıllık merkez bankacıları toplantısında yaptığı konuşmaya soğuk tepkisi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hedefe indirilmesi nihai hedefiyle, ekonominin yeterince soğumaması durumunda kurumun faiz oranlarını yeniden artırmaya istekli olduğunu açıkça belirtti. % (Temmuz ayında %3,2’ye çıkarıldı) sürdürülebilir bir şekilde.


Konuşma yayınlanır yayınlanmaz volatilite özellikle ABD borç piyasalarında hissedildi; 2 yıllık tahvilin getirisi son 17 yılın maksimum seviyelerinde %5,1’i aşan güçlü bir toparlanma gösterdi.


Alakalı haberler







Ancak hisse senedi piyasaları daha fazla faiz artırımı olasılığına daha ılımlı tepki verirken, Powell’ın sözlerinin ardından Wall Street kırmızı ile yeşil arasında kaldı. Avrupa’da artışlar yavaşladı ancak kırmızı rakamlar yerleşmedi ve Ibex-35 %0,15 artışla 9.338,9 puana yükseldi. Haftanın tamamında ise %0,77 oranında yeniden değerleme elde edildi.

Ancak yatırımcılar, Jackson Hole’da zaten kapalı olan Avrupa piyasalarına hitap edecek olan Christine Lagarde’ın sözlerini henüz alıntılamamıştı. Ancak Bundesbank başkanı ve Avrupa Merkez Bankası yönetim konseyi üyesi Joachim Nagel’in, artış döngüsünde bir duraklamayı düşünmek için henüz çok erken olduğu yönünde saatler öncesinde güvence vermesinin ardından, her şey onun konuşmasının Powell’ınkine benzer olacağını gösteriyordu. türleri.

Her şey ortaya çıkacak verilere bağlı olacak ama bazı ekonomilerde tek seferlik resesyona yol açma riski olsa da enflasyonla mücadelenin öncelikli olmaya devam ettiği açık.

Bu çerçevede, Cuma günü Repsol %1,62 yükselişle yükseliş değeri gösterdi ve onu Solaria (-%1,17), Iberdrola (+%1,01), Endesa (+%0,90), Sacyr (+%0,84) ve Redeia izledi. (+%0,68). Öte yandan düşüşlere IAG (-%1,63), Grifols (-%1,61), Meliá (-%1,58), Aena (-%1,30) ve Colonial (-%1,03) öncülük etti.

Bu arada emtia piyasasında, doların gücüne rağmen petrol fiyatı yükselmeye devam etti ve Avrupa’da gösterge olan Brent’in varili 84,16 dolarda kaldı. ABD Batı Teksas ise 76,69 dolarda kaldı.
 
Üst