Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hisse Senedi Piyasası, enerji değerlerinin baskıladığı yükseliş serisini kesti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanyol borsası art arda altı gün süren yükselişin ardından biraz soluklandı ve Ibex-35 Çarşamba günü %0,3 kayıpla 9.551 puana geriledi. Önceki seansta en çok yükselen şirketlerden üçü olan Solaria, Iberdrola ve Energía’da %2’den fazla düşüşle enerji değerlerindeki düzeltme, seçiciyi baskı altına aldı.


Unicaja %1,8’lik yeniden değerlemeyle sektöre liderlik ederken, BBVA, Bankinter, CaixaBank ve Sabadell daha ılımlı ilerlemeler kaydederken, tablonun tepesinde bankalar bir kez daha öne çıktı. Yine de dağ keçisinin 9.600 puana saldırması yeterli olmadı. Yatırımcıların sindirilmesi gereken bir makro veri seli vardı. Merkez bankalarının para politikasının geleceğine dair şüpheleri bir kez daha eken referanslar.


ABD’de moderasyon



Bir yandan euro bölgesinde açıklanan enflasyon verileri, artan fiyatlara karşı mücadelenin etkili olmasına rağmen hala gidilecek uzun bir yol olduğunu doğruladı. İspanya’da TÜFE Ağustos’ta %2,6’ya yükseldi ve temel endeks onda bir oranında yumuşadı ancak hâlâ %6’nın üzerinde. Almanya’da da genel oran %6’nın üzerinde kalıyor.

Veriler, büyümenin ve hatta işgücü piyasasının ılımlılaşma işaretleri gösterdiği Atlantik’in diğer yakasında tamamen farklı bir durum ortaya koyuyor. Özellikle ABD, Cuma günü yayınlanacak resmi verilerden önce özel istihdama ilişkin ADP raporunu yayınladı ve bu rapor, Ağustos ayında 177.000 iş yaratıldığını, Mart 2022’den bu yana en düşük seviyesini ve 200.000’den çok uzak olduğunu yansıtıyor. piyasayı bekliyordu.

Ekonomideki büyümenin de yavaşladığı ve GSYİH’nın yılın ikinci çeyreğinde başlangıçta tahmin edilen %2,4’ten %2,1’e düştüğü biliniyordu.

Bu çerçevede, yatırımcılar borsada büyük hareketler yapmamayı ve doların diğer para birimleri karşısında pozisyon kaybetmesiyle dolar cinsinden pozisyonlarından çekilmeyi tercih etti. Euro ile kesişim şu anda 1,10 dolara yakın.

Öte yandan hammadde piyasasında petrol fiyatı yükselişte; Avrupa’da referans olan Brent varili 85 doların üzerinde, ABD’de Batı Teksas ise 81 dolar civarında seyrediyor.
 
Üst