Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hızlı enerjik bina analizi için ölçüm sistemleri üreten şirket kuruldu

Hasan

New member
Eski binaların enerjik olarak yenilenmesi, iklim koruma hedefleri ve artan yaşam alanı talebi açısından güncel bir konudur. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’ndeki (DLR) bilim adamları, ısı yalıtımındaki zayıf noktaları hızlı ve kolay bir şekilde belirlemek için kullanılabilecek bir ölçüm sistemi geliştirdiler. Başarılı proje artık bağımsız bir şirket: Şubat 2019’da, yeni DLR şirketi yan ürünü Lumoview Building Analytics GmbH yasal olarak Köln’de kuruldu.

Şirketin kurucuları Silvan Siegrist, Arne Tiddens ve DLR Güneş Araştırmaları Enstitüsü’nden Prof. Bernhard Hoffschmidt, enerjik bina bilgilerini kaydetmek ve değerlendirmek için geliştirdikleri iç mekan ölçüm sistemini pazarlamak için Lumoview’i kullanmak istiyor.

Lumoview’in ölçüm teknolojisi, DLR tarafından finanse edilen bir inovasyon projesinin parçası olarak geliştirildi. Ölçüm cihazı, diğer şeylerin yanı sıra, küresel bir panoramik kameradan ve patent bekleyen yeni geliştirilmiş 360 derecelik bir kızılötesi kamera sisteminden oluşur. Yazılım, iki görüntüyü tek bir görünümde birleştirir, böylece kullanıcı, termal özelliklerin bir temsili ile odanın panoramik bir görüntüsünü alır. Örneğin duvar sıcaklığı ve nemi, kayıtların değerlendirilmesi temelinde hesaplanır.


Kolay kullanım, hızlı değerlendirmeler



Kurucu ekip açısından, özellikle enerji danışmanlık firmaları ve enerji tedarikçileri yeni ölçüm sisteminin avantajlarından ilk etapta yararlanacak. Şimdiye kadar yaygın olarak kullanılan kızılötesi ölçüm sistemleriyle karşılaştırıldığında, Lumoview sistemi daha kolay kullanım ve birkaç saniye içinde sonuç değerlendirmesi ile puan alır. Bu nedenle eğitim gerektirmeden kullanılabilir ve hemen kullanılabilir sonuçlar verir. Bunlar kullanıcıya bir bakışta dış duvarların en çok ısı kaybettiği yerleri veya duvarlarda nemli noktalar olup olmadığını gösterir. Değerlendirmeler bulut tabanlı yazılımlar tarafından gerçekleştirilir.

Şirket adı ne anlama geliyor? Silvan Siegrist şöyle açıklıyor: “Biz bir şirket olarak binaların analizine netlik getirmek istediğimiz için, Lumoview adı mükemmel bir şekilde uyuyor. Işık anlamına gelen Latince “lümen” veya netlik / berrak içgörü için mecazi anlamda bir modifikasyondan oluşuyor. Görünüm için İngilizce kelime “görünüm”.

“neofizient” yan projesi olan Lumoview’in öncüsü, Helmholtz Enterprise Programı tarafından destekleniyor ve DLR Technology Marketing tarafından ortaklaşa finanse ediliyor. Kurucular, start-up hızlandırıcılar Climate-KIC ve Startplatz’dan daha fazla destek alıyor. Siegrist ve Tiddens, Eylül ayında Climate-KIC jürisine yaptıkları bir sunumda birkaç yüz rakibe karşı mücadele etmeyi başardılar. Berlin Accelerator, Ekim ayından bu yana onlara finansal başlangıç desteği, ağına erişim, tavsiye ve Berlin’de bir iş sağlıyor. Köln başlangıç yerine giriş de rekabetçiydi. Bir ödül olarak, kurucular bölgesel ağ oluşturma için destek ve Köln’deki “Startplatz”da bir iş alırlar.

Lumoview, analizi “Hizmet Olarak Analiz” modelinde sunmak istiyor. Somut olarak, bu, müşterilerin cihazı satın almak zorunda olmadığı, bunun yerine bir hizmet olarak değerlendirme için bir kullanım ücreti ödediği anlamına gelir. İlk pilot müşteriler, Nisan ayından itibaren yeni ölçüm sistemini kullanabilecekler.
 
Üst