Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet 1 Temmuz'dan itibaren zeytinyağındaki KDV'yi kaldırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
21 Haziran 2024 Cuma, 08:26

| 09:37'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Zeytinyağı fiyatları aylardır hızla artıyor ve Hazine kaynakları tarafından bu gazeteye doğrulandığı gibi, Hükümet bir sonraki Bakanlar Kurulunda bu ürüne uygulanan KDV'nin mevcut %5'ten %0'a düşürülmesini onaylamaya karar verdi. Zeytinyağının fiyatı Ocak 2021'den bu yana %200 arttı, yani süpermarket raflarındaki maliyeti üç katına çıktı, ortalama fiyatları litre başına 9 avro civarında.

María Jesús Montero liderliğindeki kabine, bu andan itibaren ve kesin olarak zeytinyağının temel bir ihtiyaç (ekmek, yumurta, sebze veya meyve gibi) olarak kabul edileceğini ve bu nedenle süper indirimli KDV oranının uygulanacağını garanti ediyor. Bu oran genellikle %4'tür ancak kriz karşıtı önlemler paketiyle bu oran %0'dır. Temel gıdalara uygulanan bu ikramiyenin süresi 30 Haziran'da doluyor, ancak Hükümet Başkanı kısa süre önce gıda enflasyonunun yüksek kalması nedeniyle bu ikramiyenin yılın geri kalanına uzatılması yönündeki öneriyi Kongre'ye sunacaklarını duyurdu.

Cadena Ser'in açıkladığı tedbir 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak. Hazine'nin ayrıntılarına göre Hükümet, zeytinyağını 2023'te %10'dan %5'e düşürdü; bu “şu anda yoğunlaşan bir ortalama”. Şu ana kadar zeytinyağında indirimli KDV oranı uygulanıyordu, normal şartlarda yüzde 10 olan bu oran, Hükümetin gıda ikramiyeleri sona erdiğinde yüzde 4'e çıkacak. Aynı kaynaklar, “Bu önlemin amacı, diğer nedenlerin yanı sıra, son dönemde kuraklık nedeniyle fiyatı pahalılaşan sağlıklı bir ürün olan zeytinyağının korunmasını ve tüketimini teşvik etmeyi amaçlıyor” diyor.


siyasi anlaşma



Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (INE) verilerine göre zeytinyağı, Nisan ayında bir yıl öncesine göre %68 daha pahalıydı ve Ocak 2021'den bu yana %205'lik bir toparlanma kaydetti, bu da maliyetinin son yılda üç katına çıktığı anlamına geliyor. üç yıl.


Geçen Mart ayında Kongre'de PSOE ve Sumar, sosyalistlerin çeşitli kararnamelere destek vermeleri karşılığında Junts'la anlaşmasıyla zeytin ve tohum yağlarındaki KDV'nin %0'a düşürülmesini resmileştirdi. Koalisyon hükümeti partileri, bu tedbiri, Ocak ayında yapılan genel kurul toplantısında onaylanan ve olası değişiklikleri uygulamaya yönelik bir proje olarak işlenmesi onaylanan krizle mücadele kararnamesinden türetilen yasa tasarısında değişiklik olarak kaydetti.





Yorum





Hata bildir
 
Üst