Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet bu Salı günü bir evin girişi için %20'lik ICO garanti sınırını onaylayacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet, bu Salı günü Bakanlar Kurulu'nda, gençler ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları olan aileler için ev satın alma girişine erişim sağlamak üzere Resmi Kredi Enstitüsü (ICO) aracılığıyla 2 milyar 500 milyon avroluk garanti hattını onaylayacak.


Bu, geçen Cumartesi günü Hükümet Başkanı Pedro Sánchez tarafından Vigo'daki Galiçya bölgesel seçimleri için düzenlenen bir kampanya mitingi sırasında duyuruldu ve burada Hükümetin, konut ön ödemesinin %20'sini karşılayacak bu garanti serisini onaylayacağını belirtti. gençler ve reşit olmayan çocukları olan aileler için konut satın alınması.

Bu ICO garantileri serisi, yıllık geliri yılda 37.500 Euro'dan az olan 35 yaşın altındaki kişilere ve ipotek kredilerinin kısmi kapsamı için bakmakla yükümlü olduğu reşit olmayan ailelere yöneliktir.

Tedbir zaten biliniyordu; ilk kez bizzat Sánchez tarafından Mayıs 2023'te, Santa Cruz de Tenerife'de 28 Mayıs'taki bölge ve belediye seçimleri öncesi düzenlenen bir etkinlikte, cumhurbaşkanının birkaç kişiyi zincirlediği duyuruldu. Bu konuyla ilgili duyurular, aynı zamanda yüzbinlerce yeni toplu konut inşaatı da var.


Şimdi Sánchez, Bakanlar Kurulu'nun bu Salı günü garanti hattının açılmasını ve Yürütme'nin ilk planlarını ilerleteceğini onaylayacağını belirtti; zira sadece üç gün önce Konut ve Kentsel Gündem Bakanı Isabel Rodríguez bu tedbirin gerekli olduğunu tahmin etmişti. Bu ayın sonunda onaylanacak.

Sosyalistlerin lideri, bu tedbirin, “gençlerin ve ailelerin ev satın almasını ve ipotek almasını zorlaştıran şeyin de bu olduğunu” vurguladı. “Bunu özellikle gençlere söylüyorum, belki farkında değilsiniz, Salı gününden itibaren buna başlayabilirsiniz.”

Konut Bakanı, Temsilciler Kongresi'ndeki görünümü sırasında bu garanti hattını açıkladığında bu tedbirin yaklaşık 50.000 kişiye yanıt vereceğini ve bu hattın bir hizmete erişim için önceden kaynak eksikliğini “hafifletmeyi” amaçladığının garantisini verdiğini söyledi. yaşam yeri.

«Bu yardım hattı, bu ön kaynak eksikliğini hafifletme yönündedir; çünkü şu anda ülkemizin bazı bölgelerinde kira, ipotek seneti kadar pahalı veya daha pahalıdır ve belki de ikinci olarak, kaynak eksikliği veya önceki tasarruf,” diye vurguladı Rodríguez.

Benzer şekilde, Kongre'deki görünümünde Konut başkanı, Şubat ayında uygun fiyatlı konutların teşviki için ICO aracılığıyla, özellikle kamu-özel işbirliği formüllerinde, toplam 4.000 milyon avroyu temsil eden bir dizi kredinin başlatılacağını belirtti. ve 40.000'den fazla kamu ve özel uygun fiyatlı kiralık evin inşa edileceği Kurtarma Planı ekinin bir parçası.

Bu yardım hattı, geçen Aralık ayında onaylanan, “faiz oranlarındaki ve malzeme fiyatlarındaki artışa” karşı koymayı amaçlayan ve kendisinin hazır olmasını umduğu, uygun fiyatlı konutların kamu ve özel sektör tarafından teşvik edilmesine yönelik 2 milyar avroluk garantileri tamamlayıcı niteliktedir. Şubat ayı sonunda onaylanacak.
 
Üst