Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, Ferrovial’e transferinin ekonomik bir nedeni olmadığını mektupla bildirir.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ekonomiden Sorumlu Dışişleri Bakanı Gonzalo García, bu Pazartesi günü Ferrovial’e bir mektup göndererek, inşaat şirketinin bir ay önce açıkladığı gibi, genel merkezini Hollanda’ya taşımak zorunda olmasının teknik olarak ekonomik ve nesnel hiçbir nedeni olmadığına işaret etti. . Amerika Birleşik Devletleri’nde listelenmek için. Şirket hissedarlarının bu izni verip vermeyeceğine karar vereceği toplantıya dört gün kala, Rafael del Pino başkanlığındaki firmanın merkezini Amsterdam olarak değiştireceğini açıklamasının Moncloa’da yarattığı infial üzerine Yönetim harekete geçer. . Aslında, Ferrovial’e bu bildirimi gerekçelendirerek, ayın 13’ünde hissedarlarını bu genel merkez değişikliğini yapmadan önce sahip olduğu seçenekler ve operasyona izin vermeleri durumunda karşılaşabilecekleri olası riskler veya olasılıklar hakkında yeterince bilgilendirir.


Başkan yardımcısı Nadia Calviño’nun iki numaralı mektubu, Ferrovial gibi borsaya kote bir İspanyol şirketinin hisselerinin satılması için herhangi bir yasal, düzenleyici, denetleyici veya operasyonel engelin belirlenmediğine ve buna dair herhangi bir gösterge olmadığına işaret ediyor. , Amerika Birleşik Devletleri’nde doğrudan ticarete kabul edilebilir. Bu, inşaat şirketinin Hollanda’ya taşınma sürecini başlatmasının nedenlerinden biri, söz konusu sıçrama söz konusu olduğunda bu ülkeyle anlaşmaları çok daha esnek.

Ekonomi, borsa denetçisi Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV) ve İspanya’daki operatör Bolsas y Mercados (BME) tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan analizlere dayanarak bu sonuçlara ulaştı. Ayrıca, ABD borsalarının ‘ikili listeleme’ (eşzamanlı listeleme olarak adlandırılan) yoluyla oluşturduğu kabul koşulları açısından Avrupa Birliği ülkeleri arasında hiçbir fark olmadığı sonucuna varmışlardır.

Aynı şekilde, hem Hükümetin hem de CNMV ve BME’nin İspanyol şirketlerinin uygun eylemlerle bu pazarlara mümkün olan en iyi şekilde erişmelerini teşvik etme taahhüdü not edilmiştir. Yani talep etmeleri halinde bu imkan hızlandırılmış olacaktır. Her ne kadar – hükümet kaynakları ısrar ediyor – Ferrovial, önce çifte doğrudan listelemeyi düşünmeden tek taraflı olarak ayrılmaya karar verdi.

Şirket, bu duyuruyu bir ay önce, işin çoğunun yurtdışında yapıldığı (gelirinin %82’si) ve Amsterdam gibi bir yerden Amerika Birleşik Devletleri’nde listelenme kolaylığı olduğu şeklindeki resmi argümanla yaptı. Hükümetin reddettiği, ancak şirketin kaynaklarının bu gazetede ısrar ettiği bir fikir: Ferrovial “çift listelemenin imkansızlığını yineliyor.” Bu nedenle, bu kaynaklar, şirketin planlarını, hissedarlar kuruluna sunduğu bu teklifle rekabet gücü kazanma, daha fazla likiditeye sahip olma ve daha iyi finansman elde etme ekonomik “rasyonel”ine dayalı olarak sürdürdüğünde ısrar ediyor.

Amsterdam’a taşınma niyetini açıkladığı andan itibaren Ferrovial ile Executive arasındaki ilişki gergindi. Başkan yardımcısı Nadia Calviño, Rafael del Pino ile sert bir telefon görüşmesi yaptı ve bu fikre “açık bir şekilde karşı çıktığını”, çünkü İspanyol ekonomisine yansıttığı imaj nedeniyle diğer uluslararası yatırımcılar için “çok önemli” olduğunu ifade etti.

Şirket, bu duyuruyu bir ay önce, işin çoğunun yurtdışında üretildiği şeklindeki resmi argümanla yaptı. Grup, yatırımcılara yasal alanda “istikrarlı bir yasal çerçeveye” ve iş için istikrara sahip olduğu için bu ülkeye gideceğini açıklasa da, ellerinde tuttuğu termometrede mümkün olan en yüksek olan “AAA kredi notunu” unutmadan büyük yatırım fonları.

Resmi olarak yönetim kurulu gelirlerinin %82’sinin ve borsa değerinin %96’sının yurt dışında olduğunu belirterek bu teklifi yapmıştır. Yönetim kurulu, bu devri gerçekleştirmek için ana şirket ile şirketin varlıklarının %86’sına tam olarak sahip olan Hollandalı bir Avrupa halka açık limited şirketi olan Ferrovial International arasında bir birleşme önerdi.

2022’de (%84 daha az) 186 milyon kazanan Ferrovial’in resmi hedefi, Hollanda’da kote olmak ve daha sonra Amerika Birleşik Devletleri borsasına sıçramaktır. Grup, “her iki ülkede olmanın büyük bir avantajı olan uluslararasılaşmadan yararlanmak istiyor” diyor ve bu adım “o kadar acil olmayacak” olsa da, dünyanın önde gelen ekonomik gücü listesinde yer alma nihai hedefine işaret ediyor.
 
Üst