Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, Garoña nükleer santralinin sökülmesine başladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet, Santa María de Garoña (Burgos) nükleer santralinin 2033 yılına kadar sürecek ve 475 milyon avro bütçeli sökümünün başlatılmasına izin verdi.

Ekolojik Geçiş Bakanlığı, prosedürü başlatan ve aynı zamanda tesisin mülkiyetinin Nuclenor’dan (Iberdrola ve Endesa tarafından oluşturulan sahip şirket) önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan sökümden sorumlu Enresa’ya devredilmesine izin veren bakanlık emrini yayınladı. .


2033 yılına kadar sürecek olan ve 475 milyon avroluk bu bütçe ile iki aşamadan oluşan demontaj projesinde eş zamanlı olarak 350 kadar kişinin çalışması bekleniyor. Bakanlık, Adil Geçiş Enstitüsü (ITJ) aracılığıyla 2020’den beri tesisin kapatılmasından etkilenen 27 belediye ile işbirliği yapıyor ve şimdiden 12 belediye projesini finanse etmek için 7,7 milyon kaynak ayırdı.

On yıldır faaliyet göstermeyen, 466 MW kurulu güce sahip Garoña, 1971 yılında hizmete açılmış ve Aralık 2012’de Nuclenor’un Sanayi, Enerji ve Turizm Bakanlığı’na devretmeme kararını bildirmesiyle elektrik şebekesinden bağlantısı kesilmiştir. onu istismar etmeye devam et

Temmuz 2013’te, işletmeye kesin olarak son verildiği ilan edildi, ancak bu nükleer güvenlik veya radyolojik koruma nedenlerinden kaynaklanmadı, bu nedenle Nuclenor, Mayıs 2014’te iznin yenilenmesi için bir talepte bulundu. Son olarak, Ağustos 2017’de, bu talep tarafından reddedildi. Enerji, Turizm ve Dijital Gündem Bakanlığı.

Söküm süreci, İspanya’daki nükleer paketin geleceği konusundaki tartışmayla aynı zamana denk geliyor. Yürürlükteki yedi reaktöre sahip olan şirketler (Almaraz, Ascó, Vandellós, Cofrentes ve Trillo) arasında kararlaştırılan program, 2027’den 2035’e kadar hepsinin kademeli olarak kapatılmasını başlatıyor. seçimler, elektrik şirketlerinin talep ettiği gibi, yeni ekonomik koşullar altında kapatmaya izin verecek veya faaliyetini birkaç yıl uzatacaktır.
 
Üst