Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, geçiş ücreti uygulamadan otoyollar için ödeme yapmak için yeni bir sistem istiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Birkaç gün önce, özellikle seçim dönemlerinde tekrar eden bir tartışma patlak verdi: İspanya otoyollarında geçiş ücretlerinin yakında gelmesi. Ulaştırma Bakanı Raquel Sánchez, Hükümetin 2024’te yolların kullanımı için ödeme uygulaması önermediğini, ancak Brüksel’e gönderilen İstikrar Planında yer alan şartlar “yeniden müzakere ediliyor”.


Söz konusu planda, Yürütme, yolların sürdürülebilirliğine ve bakımına yardımcı olacak bir geçiş ücreti modeli oluşturma sözü verdi. Bakan, bu fikrin Avrupa Komisyonu ile gündeme geldiğini, ancak Hükümetin bunu reddettiğini kabul ediyor. Sánchez, Barselona’daki Yürütme Forumu tarafından düzenlenen bilgilendirici bir kahvaltıda, “Başlangıçta bu seçeneği (gişeler) düşündüğümüz doğru, ancak siyasi bir uzlaşma veya koşul olmadığı için bunun mümkün olmadığını gördük.”

Ancak Brüksel ile taahhüt yapıldığından, sistemin ekonomik uygulanabilirliğini sağlamak için bazı finansman modelleri sunmaları gerekiyor. Sánchez, Hükümetin “taahhüdümüze göre” Komisyon’a bir sistem önereceğini açıkladı, ancak “henüz tanımlanmadığını” belirtti ve “bunu yapmak için zaman olduğunu” hatırlattı.

Bakan, otoyol bakımının Genel Devlet Bütçesinden tahsil edildiği mevcut modelin “mantıklı olmadığını” ve diğer birçok Avrupa ülkesinde uygulanandan farklı olduğunu vurguladı. Ayrıca konuşmasında, bu konuyla ilgili her zaman “çok fazla siyasi oportünizm” olduğunu ve Hükümetinin 1.000 kilometrelik otoyolları serbest bıraktığını, bunun İspanyol sürücüler için 1.400 milyon avroluk tasarruf anlamına geldiğini vurguladı.

Sorun bu kez, PP’nin cumhurbaşkanlığı adayı Alberto Núñez-Feijóo’nun iki hafta önceki yüz yüze görüşmede Başkan Pedro Sánchez’e 2024 için bu taahhüdü hatırlatmasından ve o günlerden sonra Trafik Genel Müdürü (DGT) sonrasında gündeme geldi. , Pere Navarro, TV3’e verdiği bir röportajda, korkulan geçiş ücretlerinin “Brüksel’in dayatmasıyla” gelecek yıl geleceğini doğruladı. Tartışma servis edildi ve medyanın ani etkisinin ardından DGT, yaratılan kafa karışıklığından yakınarak ve departmanın kendisine atfedilen hiçbir doğrudan bilgi veya yetkiye sahip olmadığını belirterek RNE’de çıkmak zorunda kaldı.

Kurtarma Planı, “yüksek kapasiteli karayolu ağı için, diğer altyapılarda olduğu gibi, bakım maliyetlerini karşılamayı ve karayolu taşımacılığının olumsuz dışsallıklarını entegre etmeyi mümkün kılan bir kullandıkça öde sisteminin geliştirilmesi gerektiğini” ortaya koydu. ” Amaç, 12.000 km’si yıllık 20.000 milyon avroyu aşan yüksek kapasiteli olmak üzere, Genel Devlet Bütçelerine tahsis edilen 26.466 kilometrelik otoyolların bakımını üstlenen açığı daraltmaktır.
 
Üst