Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, kampanya öncesi tam olarak gıdadaki KDV indirimlerini sürdürecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Mevcut kriz karşıtı yardım planının süresinin dolmasına üç haftadan biraz fazla bir süre kala Hükümet, 30 Haziran’da bu programda yer alan bazı önlemlerde hangi kararları alacağını görmeye başlıyor. Spesifik olarak, en büyük sosyal etkiye sahip olanlardan ikisi, belirli gıda ve enerji üzerindeki KDV indirimleri, fiyatların mevcut gelişimi (TÜFE) dikkate alınarak en azından bu yılın sonuna kadar uzatılacaktır.


Bu, Perşembe günü Maliye Bakanı María Jesús Montero tarafından ima edildi ve Yürütmenin “anormal enflasyon durumları devam ederse” yakında sona erecek olan bu önlemleri sürdüreceğini belirtti. Nitekim, gıda sepetindeki enflasyon, bu ayın ortasında açıklanacak olan Mayıs ayı nihai verilerini bekleyen Nisan ayında yaklaşık %13 gibi önemli bir oranda artmaya devam ediyor. Montero, “(Anormallik) devam ederse, Hükümet, faturaları düşürmeyi mümkün kılan ve dolayısıyla yerel ekonomileri veya iş sektörünün gelir tablosunu hafifletmeyi mümkün kılan teşvikleri geri çekmeyecek” dedi ve Hükümetin geri çekileceğini de sözlerine ekledi. kararını “verileri son dakikaya kadar ölçerek” alır.

2022’nin son aylarında ve bu yılın ilk çeyreğinde yıllık %16’yı aşan tarihi artışların ardından, son aylarda İspanya’da gıda maliyeti enflasyonun Aşil topuğu haline geldi. Aslında, Moncloa bu KDV indirimini uzatmayı seçerse, diğerlerinin yanı sıra bu tedbiri talep eden tüm tarım-gıda zincirini sevindirecektir.

Üreticiler, aracılar, tüccarlar ve tüketiciler de et ve balık gibi alışveriş sepetindeki diğer ürünlerin indirime dahil edilmesini talep ettiler. Tarım örgütleri Asaja, COAG ve UPA, Agro-Gıda Kooperatifleri, gıda endüstrisi (FIAB), Üreticiler ve Distribütörler Birliği (Aecoc), geniş alanlar (Anged) ve süpermarketler (Asedas ve ACES) talep ediyor. O yazıda, Hükümet Başkanlığı ve Ekonomi Bakanlığı nezdinde taleplerini belirtirler.

Temel gıdalar, makarna ve yağlar üzerindeki KDV’ye ek olarak, 30 Haziran’da sona eren diğer birçok kriz önleyici önlem. Hükümet, Cortes’in genel seçim çağrısıyla feshedilmesinden sonra Kongre Daimi Temsilciliği tarafından onaylanması gereken yeni bir kanun hükmünde kararname ile bunları gözden geçirmelidir.

Elektrik ve doğal gaz faturasındaki KDV de, Yürütmenin son bir buçuk yıldaki fiyat artışını hafifletmek için indirimi (önce elektrik durumunda, sonra gazda) onaylamasının ardından minimumda (%5). Teorik olarak, bu önlem, enerji maliyetleri, son aylardaki düşüşlere rağmen hala uzak oldukları tarihsel ortalamada sabitlenene kadar yürürlükte kalacaktır.


olasılık aralığı



Şimdi sona eren bir diğer yardım, Renfe Cercanías ve orta mesafe için yıl boyunca devam edecek indirim olmasa da, toplu taşımada geçiş ve çoklu yolculuk biletlerinin fiyatındaki indirimdir. Profesyonel karayolu taşımacılığı için akaryakıtta litre başına 20 kuruş indirim ve belediyelere ve belediyelere halk otobüslerinin benzinini ödemeleri için yapılan yardım da sona eriyor.

Elektro-yoğun endüstri için geçiş ücretlerindeki %80’lik indirimin uzatılması da 30 Haziran’da sona eriyor; Maskeler için %4 ve covid ile mücadele malları ve faydaları için %0 KDV ve ayrıca bütan tüpleri için maksimum fiyat sınırlaması. Aksine, elektrik enerjisi üretiminin değeri üzerindeki Verginin geçici olarak askıya alınması yıl sonuna kadar sona ermez. İşgücü alanında ise süre uzatılmazsa, enerji maliyetlerindeki artış nedeniyle bir miktar yardım alan şirketlerde objektif işten çıkarma nedeni 1 Temmuz’dan itibaren azalacak.

Aynı zamanda, taze avın deniz yoluyla limana ulaşması şartıyla, balıkçı teknesi veya teknesi sahibi ile ikamesinin muafiyeti sona erecektir. Bunun yanı sıra La Palma yanardağından etkilenen Kanarya Adaları’ndaki şirketlerde ve işçilerde ERTE’nin uzatılması sona erecek.

Ayrıca, 30 Haziran’da mutat mesken kira sözleşmelerinin olağanüstü uzatılması sona erecek, işlemlere ve lansmanlara yeniden izin verilecek ve ilansız pazarlıklı işlemler askıya alınacak. Bu son prosedür sayesinde, kamu alıcılarının mümkün olan en kısa sürede malzeme ve hizmet almalarına izin verilir.
 
Üst