Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, savunmasız kişilerin tahliyesinin 2025 yılına kadar yasaklanması konusunda Bildu ile anlaştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
26 Aralık 2023 Salı, 14:59.


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

EH Bildu, bu Çarşamba günü Bakanlar Kurulu tarafından onaylanacak olan bir sonraki kriz karşıtı yardım kararnamesine, savunmasız kişilerin 2025 yılına kadar tahliyesinin yasaklanmasının dahil edilmesi konusunda Hükümet ile bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Milliyetçi parti, Konut Kanunu’yla uygulanan yüzde 3’lük kira artış sınırıyla birlikte “binlerce ve binlerce ailenin yaşadığı zor konut durumu karşısında gerekli” gördüğü bu tedbiri kutladı.


Ancak Yürütme ile üzerinde anlaşılan tek önlem bu değil; çünkü geçen hafta Bildu, temel kaynaklarda (elektrik, su ve gaz) kesintilerin yasaklanması ve TUR4 kapsamındaki düzenlemenin genişletilmesi konusunda da bir anlaşmaya varıldığını bildirdi. topluluk kazanları için oran.


Olumlu ama yeterli değil



Bask oluşumu, anlaşmanın kapsamına ve “zor ekonomik ve sosyal bağlamda hala çok gerekli” koruma sağlamaya devam etmesine olanak sağlayacak diğer sosyal önlemlerin sürdürülmesine “olumlu” değer veriyor.


Elbette Bildu, tedbirlerin birçok insanın yaşadığı krizle yüzleşmek için “hala yeterli olmadığının tamamen farkında olduğu” konusunda uyarıyor. Bu nedenle “onurlu bir yaşamın temel direkleri olan işçi haklarının, gıda ve barınmanın iyileştirilmesi için” çalışmaya devam edeceğini taahhüt etti.






Yorum





Hata bildir
 
Üst