Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet tarafından onaylanan tüm kriz karşıtı önlemler

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bakanlar Kurulu, Ukrayna’daki savaşın ve enflasyonun sosyoekonomik sonuçlarını hafifletmek için Hükümet tarafından aylar önce onaylanan krizle mücadele kararnamesinin uzatılmasına bu sabah yeşil ışık yaktı. Halen Yürütmeyi oluşturan iki parti, Unidas Podemos olarak PSOE, son günlerde hangi önlemlerin uzatılıp hangilerinin kaldırıldığına karar vermek için müzakerelerde bulundu.


Ancak uygulamaya konulan yeni önlemler de var: uzlaşma ve bakım için üç yeni izin. Birincisi, hem ikinci dereceye kadar bir aile üyesi için hem de ikinci dereceye kadar bir aile üyesi için, dinlenmeyi gerektiren hastanede yatış olmaksızın ciddi bir kaza veya hastalık, hastaneye yatış veya cerrahi müdahale durumunda kullanılabilen yılda beş gün ücretli bakım iznidir. birlikte yaşayan – şimdiye kadar yeni bir şey.

İkinci izin “mücbir sebep” nedeniyle ve saatlere göre dağıtılacakken, yılda toplam dört güne kadar çıkabilir. Acil ailevi nedenler söz konusu olduğunda babaların ve annelerin işe gelmemesine izin vermeyi amaçlayan, aynı zamanda ödenecek yenilikçi bir izin. Reşit olmayan çocuk 8 yaşına gelene kadar sürekli veya kesintili olarak tam veya yarı zamanlı olarak kullanılabileceği 8 haftalık üçüncü bir ebeveyn izni de onaylanmıştır. Bu durumda ödenmez.

Buna ek olarak, uzlaşma açısından bir yenilik daha dahil edildi: nikahsız çiftler, tıpkı evliliklerde olduğu gibi, Belarra aile yasasının da öngördüğü bir şey olarak, kayıt için 15 günlük izin hakkına sahip olacak.


gıdada KDV



Sürdürülen önlemlerden biri, temel gıda olarak adlandırılan (ekmek, ekmeklik un, süt, peynir, yumurta, ayrıca meyveler, sebzeler, baklagiller, patates ve tahıllar) üzerindeki KDV’nin askıya alınmasıdır; ve yağlarda ve macunlarda %5’lik indirimli KDV de korunur.


Elektrikli araç alana vergi indirimi



Hükümet, Aralık 2025’e kadar elektrikli araç alımı için Kişisel Gelir Vergisinde (IRPF) %15’lik bir kesinti yapılmasına yeşil ışık yaktı. “iklim acil durumunun zorluğuyla yüzleşmek” için “yeşil geçişi teşvik etme” hedefi.


unutulma hakkı onkoloji



Bu, Sánchez’in dün 28-M’den önce açıkladığı ve Bakanlar Kurulu’nun onayladığı tedbirlerden biriydi. Başlangıçta bu, müşteri hizmetleri kanununda yapılacak bir değişiklikle düzenlenecekti, ancak Başbakan’a göre genel seçimlerin 23 Temmuz’a çekilmesiyle “çekmecede” kaldı. Bundan sonra 5 yıldır nüks etmeyen hastalara ürün ve hizmet bulunurken ontolojik arka plan dikkate alınmayacaktır.


Rüzgar ve güneş çiftliklerine genişletme



Bakanlar Kurulu bu sabah, rüzgar veya fotovoltaik parkları inşa etmeye başlamak için gerekli idari izni işlemek üzere halihazırda olumlu bir çevresel etki beyanına sahip olan yenilenebilir enerji projelerinin son tarihini uzattı.


tahliyelerin uzatılması



Barınma hakkını güçlendirmek ve savunmasız haneleri korumak için tahliyelerin askıya alınması, bugün Sánchez Hükümeti tarafından uzatılan önlemlerden bir diğeridir.


Gençler ve aileler için barınma yardımı



Bakanlar Kurulu’nun bugün yeşil ışık yaktığı kararname, bakmakla yükümlü oldukları reşit olmayan aileler ve gençler için ipotek kredisinin %20’sini karşılamak amacıyla oluşturulması zaten onaylanmış olan ev satın alımları için bir dizi ICO garantisini içeriyor. 35 yıla kadar-.

2.500 milyon avro, Devlet tarafından ipotek kredilerinin kısmi kapsamının azami miktarı anlamına gelecektir. Ekonomik durumu olmasına rağmen birikimi olmayan ailelere yöneliktir.


Toplu taşıma



Renfe Cercanías, Rodalies ve Media Distancia için ücretsiz abonelikler yıl sonuna kadar uzatıldı. Dün şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımada %30 indirimle ulaşım kartlarının finansmanı da onaylandı.


Profesyonel yakıt indirimleri



Hükümet ayrıca, nakliyeciler, çiftçiler ve çiftçiler için profesyonel kullanım amaçlı yakıt sübvansiyonlarını yıl sonuna kadar uzatacak. Yürütmenin, Pazartesi günü önlemin uzatılmamasının sektörde “öngörülemeyen gerilim” yaratabileceği konusunda uyarıda bulunan çoğunluk taşıyıcılar derneğinin taleplerini kısmen kabul ettiği bir karar.
 
Üst