Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, turistik dairelerin komşulardan önceden izin almasını zorunlu kılacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
3 Temmuz 2024 Çarşamba, 14:56.

| 16:27'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Konut ve Kentsel Gündem Bakanı Isabel Rodríguez, bugün Hükümetin, komşu toplulukların kendi bina bloklarında turistik apartmanlar kurulmasına yönelik veto kapasitesini “ayarlayan ve netleştiren” Yatay Mülkiyet Yasasının yeni bir metnini destekleyeceğini duyurdu. . Yönetmelik halihazırda toplulukların turistik daireleri beşte üç çoğunlukla reddetmesine izin veriyor. Hükümet, bu karar verme kapasitesinin açıklığa kavuşturulması konusunda ilerleme sağlamak istiyor ve turistler için bir daire kiralayabilmek için komşuların önceden izninin gerekli olduğunu belirtiyor. Hükümet, Konut Bakanı'nın ifadesiyle, kat mülkiyeti yasasındaki bu “cerrahi düzenlemeyi” gerçekleştirmek için parlamento gruplarıyla bir dizi temasa başlayacak; bu değişiklik, komşuların bu vetosunu garanti altına almakla sınırlı olacak. bir arada yaşama sorunları yaratan bir faaliyet. Yürütme aynı zamanda turistik apartmanların ekonomik faaliyet niteliğini belirleyen ve komşuların iznini gerektiren yargı kararlarına da güveniyor.

Öte yandan, Hükümet, mevsimsel kiralamaların (normalde bir yıldan az) Yöneticinin kısa süreli konaklama için oluşturmak istediği ve Turist kiralamalarının da dahil edileceği tek kayıt platformuna dahil edilmesi için acilen bir kraliyet kanun hükmünde kararname çıkaracaktır. Bunun bir kısmı, platformlar aracılığıyla kısa süreli konaklama kiralama hizmetine ilişkin veri alışverişini düzenleyen Avrupa Birliği düzenlemesine göre. Platformlarda reklamı yapılan tüm geçici kiralamaların yer alacağı bu tek sicil muhtemelen 2025 yılı sonunda faaliyete geçecek ve o zamana kadar bunları sicillere kaydettirmeye zorlanıp zorlanmayacaklarına karar verilmesi gerekiyor. özerk topluluklarda ve kent konseylerinde zaten mevcuttur. Kayıt olmanın amacı yasa dışı veya ruhsatsız kiralamaların önüne geçmektir.

Bu husus, konut sahibi tarafından, Geçici kiralamaların düzenlenmesine ilişkin Çalışma Grubu ile yapılan toplantının ardından belirtildi ve burada Yöneticinin, nedenselliği resmileştirirken geçici kiralamalar için yerine getirilmesi gereken koşulları da bu kraliyet kararnamesine dahil edeceğini detaylandırdı. ve bu şekilde, gerçekten “sözleşmenin geçicilik menfaatinden kaynaklandığını ve sıradan yaşamın gelişimi için gerekli diğer sözleşme türlerini kapsamadığını” haklı çıkarmaktadır.

Bakan, amacın “yasayı aşmamak ve sezonluk kiralamaları gereken şekilde güvence altına almak için tüm mekanizmaları kurmak” olduğunu söyledi. Yani, çalışmalar, kültürel etkinlikler (festival gibi), iş için geçici göçler gibi “geçici nedenlerle geçici kiralamayı garanti etmek ve korumak”. Bakanlık toplantıda bir metin sunmadı ve geçici kiralamayı haklı çıkarmak ve kanıtlamak için ne tür belgelerin sunulması gerektiğini belirtmedi, ancak daha önce birçok sendikanın önerdiği gibi sezonluk kiralama sürelerinin kısaltılması yönünde karar alınmış gibi görünüyor dışarı.


“Sorunu görmezden gelemeyiz. Rodríguez, “Bu durum piyasa fiyatlarını etkiliyor ve uygun fiyatlı konutlara erişimi engelliyor” dedi.





Yorum





Hata bildir
 
Üst