Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümet, yıl sonuna kadar memurlar için yüzde 20 daha fazla yer toplayacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Seçim kampanyasının ortasında rekor bir çağrı ve bunun yıl sonundan önce gerçekleşmesi taahhüdü ile önümüzdeki birkaç ay boyunca bir muhalefet yağmuru. Hükümet, Genel Devlet İdaresini güçlendirmek için 30.000’den fazla işle tarihin en büyük kamu istihdamı teklifini, ülkenin siyasi rengini değiştirebilecek bazı seçimlerin yapılmasına ancak 12 gün kaldığında, bu Salı günü onaylayacak ( YAŞ) ) kıvranan emekliler çığından önce. Ancak, var olabilecek kayıpların karşılanmasının yanı sıra, görev yeni hükümete kalsa da, geçen yıla göre daha büyük miktarlarda net yeni istihdam yaratılacaktır.


Maliye ve Kamu İşlevleri Bakanlığı bu Salı günü netleşecek olan bu verileri açıklamak istemediği için kesin rakam sır olarak kalıyor ancak bu Pazartesi günü yaptığı toplantıda sendikalara en az 20 olacağı sözünü verdi. 2022’de bir bütün olarak Genel İdare için olandan % daha yüksek. Sendika kaynaklarına göre, 2022 için olağan teklifin 15.880’i ücretsiz giriş ve 9.591’i dahili terfiye karşılık gelen Devlet İdaresi için 25.471 pozisyon içerdiği dikkate alındığında, 2023 yılı için teklif 30.000 pozisyonu aşacaktır.

Bu rakama ek olarak, her yıl Ulusal Polis ve Sivil Muhafız (2022’de neredeyse 5.000), Silahlı Kuvvetler (geçen yıl 2.000’e yakın daha fazla) için çağrılan binlerce pozisyonu ve ayrıca sayısı 34.000’in üzerine çıkan Adalet İdaresi’nin kaderi, bu yıl kesinlikle çok aşılacak bir miktar. Ek olarak, 2022’de geçici personelin istikrara kavuşturulması için 10.636 pozisyon daha çağrıldı ve toplam rakam 44.787 pozisyona ulaştı, bu sayı Hükümetin bir başka rekora imza atmak için aşması bekleniyor. Bununla birlikte, bu sürecin büyük bir kısmı 2022’de yapıldığından, bu yıl ara dönem istikrarına tahsis edilen daha az pozisyon olması da muhtemeldir.


oybirliğiyle anlaşma yok



Hükümet, bu benzeri görülmemiş kamu istihdamı teklifini gerçekleştirmek için UGT ve CSIF’in anlaşmasını sağladı, ancak CC OO’nun anlaşmasını sağlamadı. Vatandaşa kamu hizmeti.” Bu anlamda, medyaya yaptığı açıklamada, “kamuda net istihdam yaratılmasını garanti altına almaya veya kamu personelinin kurum içi terfisini ve mesleki kariyerini teşvik etmeye” yönelik tedbirleri içermediğini ileri sürmüştür. Buna ek olarak, Unai Sordo liderliğindeki sendika, istihdamdaki %20’lik artışın “gerçek olmadığını, çünkü bunun yalnızca 2022’deki kazazede sayısının 2021’e kıyasla %20 artmasından ve dolayısıyla ilişkiden kaynaklandığından” emin oldu. dipler ve arz arasında doğrusal kalır”.


Sosyal Güvenlik için 2.500 yer



Anlaşmanın içerdiği şey, Sosyal Güvenlik Kurumu’na 2.500 istihdamla takviye edilmesi, son aylarda ofislerinde randevu almak için üç aya varan beklemelerle meydana gelen çöküşü durdurmaya çalışmak için açık bir taahhüt içeriyor. yüzüne Bu 2.500 pozisyonun 2.000’i, 2022 sonunda yetkilendirilen 2.000 geçici pozisyonun pozisyonlarını istikrara kavuşturmak için kullanılacak ve imzalanan anlaşmaya göre “emanet edilen yeni hizmetlerin bir sonucu olarak” %25 daha yeni oluşturulacak. bu kabul etti.gazete. Kamu Görevlisi tarafından hazırlanan metinde bunun “kendisine emanet edilen ve hem Asgari Hayati Gelir ile artırılan hem de dolandırıcılığın kontrolünü güçlendirerek artan hizmet ve faydaları sağlayabilmesi için gerekli bir güçlendirme” olduğu açıklanmaktadır. katkılar ve faydalar”.

Ayrıca Yürütme, serbest vardiya için açılan kontenjanların en az %30’unu, geçen yıl yapılan anlaşma ile izlenen yolu devam ettirecek ve liyakati daha fazla ödüllendirecek bazı muhalefetler için, iç yükselmeye ayırmayı taahhüt eder.

Aynı şekilde, anlaşma, 2023 yılı için bu kamu istihdam teklifi için seçmeli süreçlere ilişkin çağrıların, bunun imkansızlığını kanıtlayan haklı bir neden dışında, bir sonraki 31 Aralık’tan önce yayınlanması gerektiğini belirler. Bu nedenle, bu muhalefet çığını rekor sürede yürütme görevini oluşturmak yeni hükümete kalıyor. Ayrıca, önceki yıllardan gelen çağrıların birleşmesi durumunda, bekleyen kontenjanların, mümkünse bir sonraki mali yılda sunulan kontenjanlarla birlikte toplanabileceği tespit edilmiştir.
 
Üst