Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Hükümetin Celsa’yı kontrol edecek fonlara hâlâ onay vermesi gerekiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Biscayan Nervacero’nun ve Álava’daki iki Celsa Atlantic fabrikasının sahibi olan Celsa çelik grubunun mülkiyetinin değişmesine Barselona’daki bir mahkeme tarafından karar verildi, ancak yine de küçük olmayan bir prosedürün üstesinden gelinmesi gerekiyor: Hükümetin izni, Pandeminin ortasında Yürütme Kurulu’nun kararlaştırdığı ‘anti-opas kalkanı’nın öngördüğü varsayımlar dahilinde operasyona girerken. Bankaların şirkete verdiği kredilerin yatırım fonu sahipleri olan alacaklılar, amaçladıkları amaca ulaşabilmek için hukuki destek aldılar. Yani Celsa’nın kredileri ödememesi karşısında çelik şirketinin kontrolünü ve mülkiyetini ele geçirmek.


Mahkeme tarafından başka yargı mercilerine başvurulmaksızın kabul edilen teklifte, 1 milyar 350 milyon euroluk borcun şirket hisselerine dönüştürülmesi öngörülüyor. Grubun hisselerinin neredeyse tamamını fonların eline bırakan ve şimdiye kadar sahip olan Rubiralta ailesini şirketten ihraç eden bir muhasebe kapitalizasyonu.

Pedro Sánchez Hükümeti şu ana kadar fon talebine karşı Rubiraltas’ı desteklemekte tereddüt etmemiş olsa da, mahkeme kararı Hükümet’e çok az manevra alanı bırakıyor. Prosedüre yakın kaynaklar, “Yargıçlar şirketin kimin sahibi olduğunu belirlerse ve Hükümet onlara hisse sahibi olma olasılığını reddederse kaotik bir durumla karşı karşıya kalırız” diyor. Bir salgın kalkanı.

Ancak gerçek şu ki şirket, pandeminin ortasında Pedro Sánchez Hükümeti tarafından desteklenen ve AB vatandaşı olmayanlar için %10’dan fazla katılım için önceden izin alınmasını gerektiren anti-opas mevzuatından etkileniyor. – veya 500 milyon Euro’nun üzerindeki tüm operasyonlar için.

Şirket ayrıca, şu anda sahip olduğu yüksek istihdam hacmi (yaklaşık 10.000 işçi) nedeniyle korumayı güçlendiren Yönetim tarafından stratejik ilan edildi. Bazı kaynaklar, Sanayi Bakanı Héctor Gómez’in yetkiyi müzakere etme isteğini zaten fonlara aktardığını söylüyor. Yöneticinin, yeni sahiplerin İspanya’daki istihdamı ve endüstriyel faaliyetleri sürdüreceklerine dair garanti talep etmek istediğini de eklediler. Kısaca Hükümet kısa vadeli spekülatif operasyonun önüne engel koymak istiyor.
 
Üst