Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iberdrola 200.000'e yakın öz tüketim sözleşmesine imza attı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Iberdrola grubu distribütörü (i-DE), 2022 yılına göre 43.000 daha fazla olan yaklaşık 105.000 kurulumun kurulumunu kolaylaştırdıktan sonra 2023 yılında ağına bağlanan 197.000 öz tüketim sözleşmesini aştı. Toplamda, yeni bağlantılar sisteme 1.690 megawatt katkıda bulunuyor ( MW) 'yeşil nesil'. Yeni katkı, alçak ve orta gerilim şebekelerine entegre edilerek atmosfere 296 tondan fazla CO2 emisyonu önleniyor.


Temiz enerji üretimi kaynağı olarak öz tüketime erişimi destekleyen ve kolaylaştıran şirket, ayda ortalama 8.750, günde ise yaklaşık 300 tesisi birbirine bağladı. Tüm özerk topluluklar çok yüksek oranlarda büyümüş, ortalama %114'e ulaşmış ve %80'in üzerinde kalmıştır. Madrid Topluluğu ve Valensiya Topluluğu, toplamın %60'ını aralarında yoğunlaştırarak öne çıkıyor.

Enerji geçişini hızlandıran distribütör, 2022'den bu yana süreçte yer alan acenteleri bilgilendirmek, teşvik etmek ve öz tüketimi kolaylaştırmak amacıyla sosyal yardım çalışmaları yürütüyor. Şirketin 2023 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler arasında, Kamu Yönetimi ile birlikte 1.500'den fazla profesyoneli bir araya getirmeyi başardığı, tesisatçılar veya meslek birlikleri gibi sektör uzmanlarıyla düzenlediği konferanslar öne çıkıyor.

Ayrıca i-DE, hem bölgesel hem de ulusal Kamu İdarelerinin yanı sıra İspanyol düzenleyici kurum CNMC ile de toplantılar düzenlemektedir.


Ayrıca şirket, kolektif öz tüketim tesislerinin birbirine bağlanması süreçlerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla i-DE web sitesinde yer alan özel bir kılavuz hazırladı. Tüketim tesislerine yakın üretim tesislerinden elektrik enerjisi ile bir grup tüketicinin anlaşmalı olarak beslendikleri altyapılardır.
 
Üst