Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iberdrola hibrit tahvil piyasasını 700 milyonluk bir ihraçla yeniden açtı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) bildirildiği üzere Iberdrola, Avrupa'daki hibrit borç piyasasını 700 milyon euroluk tahvil ihracıyla yeniden açtı. İhraç edilen tahvilin süresiz olup 7 yıl içerisinde geri alım opsiyonu bulunmaktadır. Kupon %4,871 olarak belirlendi. Son 12 ayın en rekabetçi hibrit operasyonu olarak konumlanıyor.


Kayıtlı talep, sabit gelirli yatırımcıların Iberdrola'ya olan büyük ilgisini yansıttı ve teklifin 4,8 katından fazla olan 3,4 milyar avroya ulaştı. Bu, başta Avrupalı ve İngiltere olmak üzere 200'den fazla nitelikli uluslararası yatırımcının katılımıyla mümkün oldu.

Talep hacmi ve belirlenen koşullar, piyasanın ve yatırımcıların Grubun iş ve büyüme planlarının sağlamlığı ve ödeme kabiliyetine duyduğu büyük güveni bir kez daha ortaya koyuyor. Bu operasyon, 2018'de ihraç edilen ve yakında geri alımı yapılacak olan 700 milyonun yeniden finanse edilmesine hizmet edecek ve böylece şirketin hibrit hacminin 8 milyar 250 milyon avro tutarında sabit kalmasını sağlayacak. Dolayısıyla elde edilen fonlar, 2018 yılında gerçekleştirilen operasyonla finanse edilen aynı yenilenebilir varlıkların yeniden finansmanında kullanılacak. Euromarket'te iki aydır hibrit tahvil ihracı yapılmıyor.

Şirket, geçen yılın sonundan bu yana hem faiz oranlarında hem de kredi marjlarında kaydedilen iyileşmeden yararlandı ve bu, çevre piyasasının çok daha hareketli olduğu 2023'ün ikinci yarısında mevcut olanlardan daha iyi finansal koşullar elde etmesine olanak sağladı. daha uçucu. Iberdrola'nın bu operasyonu yeniden finanse etme esnekliğinin yanı sıra piyasayı yeterli düzeyde okuması da buna katkıda bulundu.


Hibrit tahviller, ana derecelendirme kuruluşlarının metodolojisine uygun olarak %50 sermaye olarak sayılıyor ve dolayısıyla bu operasyon, grubun kredi notlarının korunmasına katkıda bulunuyor. Iberdrola tarafından bu tür bir borcun son ihracının tarihi Ocak 2023'e kadar uzanıyordu.

Plasja sekiz üst düzey uluslararası banka katıldı: yatırımcılara erişimi kolaylaştıran JP Morgan, Barclays, Crédit Agricole, BBVA, Natwest, Deutsche Bank, Caixabank ve Royal Bank of Canada.

Aralık ayı sonunda şirket, 33 uluslararası bankacılık kuruluşuyla 5,3 milyar avroluk tarihteki en büyük kredi limitini imzaladı. Bu operasyonun maliyeti Iberdrola için en rekabetçi seviyelerdeydi, fiyatlar 2019'dakilere benzerdi ve operasyona %40'tan fazla fazla talep geldi; bu da bankanın kapitalizasyon açısından Avrupa'daki ilk ve ikinci hizmete olan güçlü bağlılığını gösteriyor. Dünya.

Ayrıca dün, aralarında Fas, Polonya ve Vietnam'ın da bulunduğu kömür gibi fosil yakıtlara bağımlı ülkelerdeki yenilenebilir projelere yönelik 300 milyon dolarlık yeşil krediyle Dünya Bankası ile ittifakını genişletti.
 
Üst