Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iberdrola, İspanya ve Portekiz'de 2.000 milyondan fazla ortak yatırımla Norges ile 'yeşil' ittifakını genişletiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Enerji şirketinin bildirdiğine göre, Iberdrola, Norges Bank Yatırım Yönetimi tarafından yönetilen Norveç devlet fonu ile olan ittifakını önümüzdeki üç yıl içinde İspanya ve Portekiz'de 2.000 milyon Euro'dan fazla ortak yatırım yapacağını duyurarak genişletti.

Her iki grup da, anlaşmanın tam olarak uygulanması halinde, 674 MW'ı şu anda kayıtlı, geri kalanı önümüzdeki aylarda dahil edilecek olmak üzere toplam 1.316 ek yenilenebilir megawatt'ı (MW) geçen yıl imzaladıkları anlaşmaya 2.600 MW'a ulaşana kadar dahil edecek. .


Geçen yılın Mart ayında elektrik şirketi, İspanya'da 1.265 MW'lık yenilenebilir bir portföyü teşvik etmek için Norges Bank Yatırım Yönetimi ile bir ittifak imzaladı.

İber Yarımadası'ndaki 674 MW'lık yenilenebilir yeni kapasitenin %40'ı rüzgar, %60'ı ise fotovoltaiktir. Buna ek olarak, ittifakın 643,5 MW'lık ek bir güneş enerjisi tesisi olacak ve özel olarak geliştirilme aşamasında olacak. Iberdrola, varlıklarda %51'lik çoğunluk oranına sahip olurken, %49'u Norges'in elinde olacak.


Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV) ile yaptığı bir iletişimde Iberdrola, yenilenebilir proje portföyünün %100 değerlemesinin, ilk aşamadaki (674 MW) projeler için yaklaşık 627 milyon Euro tutarında olduğunu belirtti. Bu nedenle Norges, Norges ' katılımına karşılık gelen yatırım, bu tür işlemlerde olası geleneksel ayarlamalara tabi olarak yaklaşık 307 milyon avro olacak.

Bu tutara, Iberdrola'nın yukarıda belirtilen hizmetleri söz konusu şirketlere sağlamasından elde edilen ek marjlar dahil değildir. Operasyonun gerçekleştirilmesi, Norges'in doğrudan yabancı yatırıma ilişkin gerekli izinleri almasına bağlı.

BİRLİK GELECEKTE DİĞER ÜLKELERİ DE KAPSAYACAKTIR.

Bu şekilde, her iki grup da gelecekte diğer ülkelere genişletilebilecek bir proje olan İspanya'da karbondan arınmayı teşvik etmek için birliklerini hızlandırıyor.

Iberdrola Başkanı Ignacio Sánchez Galán, bugünlerde Davos'ta (İsviçre) düzenlenen Ekonomik Forum çerçevesinde imzalanan bu küresel ittifakın “İber Yarımadası'nda yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişimini daha da ilerletmek için” imzalandığını vurguladı. daha hızlı, daha konsolide ve rekabetçi bir şekilde.”

“Bu tür anlaşmaların, temiz enerji ve finansal güç konusundaki bilgimizi, birkaç yıldır birlikte çalıştığımız lider ortağımız Norges Bank Yatırım Yönetimi'nin bilgisiyle birleştirmemize olanak sağladığına inanıyoruz” dedi.

Norges Bank Yatırım Yönetimi CEO'su Nicolai Tangen ise “büyük ortağımız Iberdrola ile yapılan bu yeni ve önemli anlaşmayı” duyurmaktan “çok mutlu” oldu.

«İspanya'daki varlığımızı genişletiyor ve aynı zamanda Portekiz'e doğru attığımız ilk adımdır. Gelecekte daha cazip yenilenebilir altyapı projelerini eklemeyi umuyoruz” diye ekledi.

Bu yenilenebilir portföy, her yıl 400.000'den fazla eve enerji sağlama kapasitesine sahip olacak, bu da yılda 350.000 tondan fazla CO2'nin önleneceği anlamına geliyor.

Norveç'in devlet servet fonunu yöneten Norges Bank Yatırım Yönetimi'nin yönetimi altında yaklaşık 1,4 trilyon Euro tutarında varlığa ve 9.000'den fazla şirkette hisseye sahip. Dünyadaki borsada işlem gören şirketlerin ortalama %1,4'üne, Avrupa'da borsada işlem gören tüm şirketlerin ise %2,5'ine sahiptir.

Norveç devlet fonu aynı zamanda yedi yılı aşkın bir süredir %3'ten fazla hisseye sahip olan Iberdrola'nın ana hissedarlarından biridir. Bu ilişkinin sonucunda Norges Bank Yatırım Yönetimi, yenilenebilir varlıklara ilk doğrudan yatırımını, kapitalizasyon açısından Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük elektrik şirketi olan Iberdrola ile İspanya'da yapmaya karar verdi.

ENERJİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ TEŞVİK ETMEK İÇİN İTTİFAKLAR.

Son aylarda Iberdrola, Norges ile mutabakata varılan aynı doğrultuda, ekonominin karbondan arındırılmasını teşvik etmek için çeşitli uzun vadeli ittifakları kapattı; örneğin Aralık ayında Masdar ile offshore rüzgar ve yeşile 15 milyar dolarlık ortak yatırım yapmak üzere duyurulan ittifak gibi Baltık Kartalı açık deniz rüzgar çiftliğine ortak yatırım yapmak üzere Temmuz ayında yapılan yatırım anlaşmasının ardından Almanya, Birleşik Krallık ve ABD'de hidrojen.

Aynı şekilde geçtiğimiz Eylül ayında Brezilya'daki ulaşım ağlarını 430 milyon euro karşılığında genişletmek için GIC ile ortaklık kurdu; Mapfre ile halihazırda 450 MW'a sahip olan bir ortak girişim aracılığıyla 150 yeni MW'ı bünyesine katarak stratejik ittifaklarında ilerlemeye devam ettiler; veya diğerlerinin yanı sıra Wikinger açık deniz rüzgar çiftliğine ortak yatırım yapmak ve açık deniz rüzgar portföyünü artırmak için Enerji Altyapısı Ortakları ile ortaklık kurdu.
 
Üst