Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iberdrola ve Telefónica’nın desteğiyle Ibex, Avrupa’da düşmekten kaçınıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya borsası, ABD’deki önemli makroekonomik referansları bilmeyi bekleyen Avrupa borsalarının ve Wall Street’in bu Çarşamba günü hareket ettiği ihtiyattan kaçınmak için büyük değerlere güveniyor.

Eski Kıta’daki piyasaların çoğunda kayıplarla karşı karşıya kalan Ibex-35, istifa ile yeni CEO’sunun seçimini hızlandırmasının ardından kapanışta %0,78 yükselerek 9.200 puan toparlanarak Cellnex için %3’ün üzerinde artış kaydetti. bağımsızlarından ikisidir.


Bir sonraki yükseliş %2,7 ile Acciona oldu. Ancak Ibex için -seçicideki ağırlığı nedeniyle- en büyük artış, %2,45’lik artışla Meksika’daki işinin %80’inin satışını listeleyen Iberdrola’dan ve %2,23’lük artışla Telefónica’dan geldi. Operatör, Eylül ayından bu yana ilk kez hisse başına 4 avroyu aşacak.

Yatırımcılar, iş haberlerinin ötesinde, merkez bankalarının enflasyonla mücadeleye yönelik para politikasının geleceğine şüphesiz damgasını vuracak makro verilere özellikle dikkat ediyor.

Şimdilik bazı referanslar, özellikle bölgesel bankasında yaşanan krizden sonra, olası bir resesyona giriş uyarılarının yankılanmaya devam ettiği ABD’ye kıyasla avro bölgesindeki ekonominin daha büyük bir dirence sahip olduğuna işaret ediyor.

İspanya örneğinde, bu Çarşamba hizmet sektörü için PMI verileri, Kasım 2021’den bu yana en yüksek genişleme oranıyla çok olumlu bir şekilde şaşırttı.

Ülke ekonomik üretiminin yarısını oluşturan bu hareketliliği ölçen gösterge, Şubat ayındaki 56,7’nin oldukça üzerinde ve büyüme ile daralma arasındaki engel olan 50 puanın oldukça uzağında, 59,4 puana yükseldi. Bu nedenle piyasa, ABD’deki ADP özel sektörü için istihdam verileri gibi günün diğer referanslarının ağızda bıraktığı kötü tada rağmen verileri memnuniyetle karşıladı.

Spesifik olarak, dünyanın önde gelen gücü Mart ayında 145.000 iş yarattı, bu rakam beklenen 200.000’in çok altında ve Şubat’taki 261.000’in çok altında. Şimdi asıl soru, trendde kesin bir değişiklik olup olmayacağıdır; bu, korkunç durgunluk nihayet gerçekleşirse, iş yıkımından iş yıkımına daha az iş yaratmanın gideceğidir.

Şu anda ve arada Paskalya tatili olduğu bu günlerde beklenen düşük işlem hacmiyle, yatırımcılar şimdiden tüm dikkatlerini yeni bir işlem sezonunun başlamasıyla makronun ilgi odağını paylaşacağı önümüzdeki haftaya odaklıyor. Sonuçlar tam olarak büyük Amerikan bankalarının hesaplarıyla başlayacak. Yani Silikon Vadisi Bankası gibi kuruluşların düşüşünün sektöre ve ekonomiye etkisine dair yeni ipuçları ortaya çıkacak.

Öte yandan, hammadde piyasasında Avrupa’da referans olan Brent’in varil fiyatı bir miktar gerileyerek 84,78 dolar olurken, ABD’de West Texas 80,5 dolar civarındaki fiyatını korudu.
 
Üst