Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Iberdrola, yönetim alanında ABD'nin en değerli şirketi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Iberdrola, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yan kuruluşu Avangrid aracılığıyla, JUST Capital ve CNBC tarafından yayınlanan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en iyi kurumsal liderlerin listesi olan yıllık JUST 100 listesinde üst üste dördüncü kez tanındı. Şirket, 2023'teki ikinci sırasına kıyasla kamu hizmetleri arasında birinci sırayı elde etti ve çalışanlarına, müşterilerine, topluluklara, çevreye ve ve hissedarlar.


Şirket, birinci olmak için insan hakları, toplumsal gelişim, etik liderlik, müşteri hizmetleri, şeffaf iletişim, sosyal faydalar, iklim değişikliği, iş gücü iyileştirmeleri ve sürdürülebilirlik gibi temel konularda en iyi puanları aldı.

JUST 100 sıralaması, ülkenin en büyük şirketlerinin Amerikalılar için en önemli iş konularında nasıl performans gösterdiğini öğrenmenin yoludur. Konular arasında adil ve yaşanabilir bir ücret ödenmesi, ülkede istihdam yaratılması, işgücünün korunması ve eğitiminin desteklenmesi, yan haklar ve iş-yaşam dengesi sağlanması, müşteri mahremiyetinin korunması, kirliliğin en aza indirilmesi ve diğerleri yer alıyor. Bu konular her yıl ülke çapında kapsamlı bir oylama süreciyle belirlenir. En iyi 100 şirket (JUST 100), kriterlerin her birinde performans puanlanarak ve şirketler birbirleriyle karşılaştırılarak belirleniyor.

JUST Capital, kamunun önceliklerine göre tanımlanan adil işin ne kadar iyi bir iş olduğunu gösteren, kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluştur. JUST sıralamaları, hangi şirketlerin paydaşları için değer yaratma konusunda en iyi işi yaptığını ortaya koyuyor ve sürekli olarak en iyi puanı alan şirketlerin aynı zamanda finansal olarak da rakiplerinden daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.


Diğer değişkenlerin yanı sıra, geçim ücreti olarak çalışanlarına yüzde 11,8 puan daha fazla (%78,3) ödeme yapıyorlar. Çalışan başına 7,2 saat daha mesleki gelişim eğitimi veriyorlar. İki hafta daha ücretli babalık izni sunuyorlar. Gelir başına %99 daha az su tüketiyorlar. Her bir dolar gelire karşılık %42 daha az ton CO2 salıyorlar. %29,6 daha fazla yenilenebilir enerji kullanıyorlar. Veya %4 daha yüksek kâr marjına, %2,9 daha yüksek kârlılığa ve %1,2 daha yüksek temettü getirisine sahipler.
 
Üst