Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex-35 %0,55 yükseldikten sonra 9.300 puan seviyesini toparladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ibex 35, dün %0,55 yükselişin ardından Cuma günü kaybettiği 9.300 puan seviyesine geri döndü. Asya borsalarındaki sakinlik Avrupa borsalarındaki seansa destek verdi: Frankfurt kapanışta %0,66 yükseldi; Milano, %0,64; Paris, %0,59; ve Londra, %0,18.


Bu Salı günü piyasalar için önemli bir referans olmamasına rağmen olumsuz unsur, Bundesbank’ın aylık bülteninde Almanya’nın bir “zayıflık aşamasından” geçtiğini teyit etmesiydi.

İspanya Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören menkul kıymetlerde ana artışlar Colonial (+%2,82), ArcelorMittal (+%2,82), Rovi (+%2,19), Acciona Energía (+%1,91), Merlin Properties (+%1,55) oldu. ) ve ACS (+%1,37). Çok az hisse senedi kayıpla kapandı: Repsol (-%0,64), Grifols (-%0,41), Indra (-%0,38), Sabadell (-%0,32), Bankinter (-%0,20) ve Meliá (-%0,08).

Öte yandan S&P Global ajansı, ABD’deki beş bölgesel bankanın borç ödeme gücü notlarını aşağı yönlü revize etti ve diğer iki kuruluşun not görünümlerini, artışların sonucu olarak yüksek finansman maliyetlerinin kârlılıkları üzerindeki olumsuz etkisini yansıtacak şekilde kötüleştirdi. faiz oranlarında. Birkaç hafta önce başka bir derecelendirme kuruluşu olan Moody’s de bir düzine küçük ve orta ölçekli ABD bankasının borç ödeme notunu düşürdü ve diğer altı bankayı olası bir not indirimi açısından incelemeye aldı. kesintiler aynı zamanda bankaların faiz artırımlarının ardından artan maliyetler nedeniyle daha düşük getiri elde edeceği öngörüsüydü.

Bu Cuma piyasalar, Jackson Pole’da (United) merkez bankalarının yıllık toplantısına katılacak olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve FED Başkanı Jerome Powell’ın sözlerini bekliyor olacak. Devletler) ve faiz oranlarına ilişkin gelecek kararları önceden tahmin edebilmelerini sağladı.

Öte yandan Avrupa için referans olan Brent kalite petrolün varil fiyatı yüzde 0,43 düşüşle 84,10 dolara, Teksas ise yüzde 0,24 düşüşle 80,49 dolara geriledi. Euronun dolar karşısında değeri 1,0847 ‘yeşil banknot’a yükselirken, İspanya’nın risk primi 103 baz puanda yer aldı.
 
Üst