Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex-35, 9.300 puan kaybederek verimsiz ve negatif kapanışta sona eriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ibex-35, dünkü seansı nihayet %0,05’lik bir düşüşle negatif kapattı ve yüksek volatilitesiyle seans boyunca aştığı 9.300 puanı kaybetti. Çin’deki duruma ilişkin belirsizlik ağırlığını artırarak endeksi kırmızıya boyadı.


Çin Halk Bankası’nın kararı, mortgage kredileri için kullanılan beş yıllık krediler için tercihli faiz oranlarını düşürmediği için ekonomiyi canlandırmak için yetkililerin desteğinin eksikliği olarak değerlendirilen hayal kırıklığı yarattı. Evergrande’nin iflas açıklamasının ardından emlak sektörü üzerindeki belirsizliğe ve ülkedeki diğer büyük emlak şirketlerinin sorunlarına rağmen %4,2’de. Çin Halk Bankası’nın yaptığı şey, esas olarak ailelere ve şirketlere verilen bir yıllık krediler için tercihli faiz oranını %3,55’ten %3,45’e düşürmek oldu, ancak beklenenden daha az oldu.

Fluidra (%-3,44), Colonial (%-2,65), Merlin (%-1,96), Acciona Energy (%-1,64) düşüşlerine rağmen Ibex-35, değerlerinin yarısından fazlasıyla negatif kapandı. ve Cellnex (%-1,19). Aksine, en büyük artışlar Bankinter (%+1,31), Grifols (%+1,13), Repsol (%+1,05), Rovi (%+0,83), Sabadell (%+0,77) ve IAG’nin (+) kaydettiği artışlar oldu. %0.61).

Ana Avrupa endekslerinin geri kalanı Milano Borsasında %0,81, Paris Borsasında %0,47 ve Frankfurt Borsasında %0,19 artışla kapandı. Sadece Londra %0,06’lık bir düşüşle daha düşük kapattı.

Piyasaların bakışları şimdiden bu Perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole’da (ABD) merkez bankalarının yıllık toplantısına odaklanmış durumda ancak asıl gün Cuma olacak ve Fed Başkanı Jerome Powell müdahale edip ipuçları verecek. FED’in bundan sonraki hamleleri hakkında. En son makroekonomik verilerin -endüstriyel üretim ve perakende satışlar- beklenenden daha iyi olduğu göz önüne alındığında, çoğu analist Fed’in mevcut tavana ulaştığını düşünse de, bunun faiz indirimlerinin başlamasını geciktirebileceği ve parasal sıkılaştırmayı sürdürebileceği düşünülüyor. faiz artışı döngüsü Resesyon korkularının azaldığı ve borç getirilerindeki artışın yaşandığı ABD’nin ekonomik gücü, hisse senetlerini olumsuz etkiliyor.

Öte yandan, Eski Kıta için referans niteliğindeki Brent kalite petrolün varil fiyatı yüzde 0,60 artarak 85,30 dolar olurken, Teksas yüzde 0,92 artışla 82,00 dolardan işlem gördü.

Döviz piyasasında euronun dolar karşısındaki değeri 1.0886 ‘yeşil bono’ya yükselirken, borç piyasasında 10 yıl vadeli İspanyol tahvilinin zorunlu faizi %3.747, risk primi 104 baz puan oldu.
 
Üst