Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex-35, enflasyon bekleyen 9.300 puanı geri kazandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa borsaları artışları yeniden etkinleştiriyor ve Ibex-35 %0,85 yükselerek göstergenin 9.300 puan toparlanmasını sağlıyor. Yatırımcılar, ABD’de bu Çarşamba günü ülkede para politikasının geleceğine dair yeni ipuçları verecek olan haziran ayı enflasyon verilerini görmeyi beklerken, her şeye rağmen temkinli hareket etmeye devam ediyor.


Ibex 35 içinde Bankinter %3,06’lık artışla seansın en yüksek yükseliş değeri oldu; onu %2,82 ile Caixabank; %2,68 ile Acciona Enerji; %2,33 ile Mélia Otelleri; %2,26 ile Colonial Real Estate ve %2,21 ile Banco Sabadell.

Öte yandan sadece üç şirket seansı kayıpla tamamladı: Laboratorios Rovi (%-1,34), Telefónica (%-0,08) ve Amadeus (%-0,03, eski temettü etkisi dahil; söz konusu etki olmaksızın %1,1 arttı) .

Piyasa konsensüsü, TÜFE’nin %4’ten %3,1’e yükseleceğini öngörüyor. Rakam hala yüksek, ancak Federal Rezerv (Fed) tarafından belirlenen %2 hedefine daha yakın.

Bugünlerde daha fazla faiz artışı ihtimalinin piyasada yarattığı gerginliğin farkında olan bazı kurul üyeleri, bugünden yıl sonuna kadar iki faiz artırımı daha olabileceği mesajını vermeye başladı. yükseliş döngüsünün sonu yakın.

Bu da piyasalarda, ayrıca tahvil getirilerinin son günlerde hızla yükseldiği, hatta 10 yıllık ABD’de %4’ü aştığı borç piyasalarında bir miktar rahatlama anlamına geliyordu. Bu Salı sonunda bu seviyenin altına düştü ve aynı dönemdeki Alman tahvili gibi diğer referanslarda da benzer bir eğilim yarattı.

Bu arada, hammadde piyasasında Avrupa’da referans olan bir varil Brent de toparlanarak yeniden 80 dolara yaklaşırken, Amerikan West Texas 75 dolara dokunuyor.
 
Üst