Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex 35, haftada %0,36 artışla 11.000 puan seviyesini toparladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
21 Haziran 2024 Cuma 18:47





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Ibex 35, makroekonomik verilerin soğuması ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) dahil çok sayıda merkez bankasının toplantılarının damgasını vurduğu bir dönemde bu haftayı %0,36 artışla 11.032,3 puana ulaştı.

İspanyol seçici böylece, 11.000 tamsayılık psikolojik seviyeyi geri kazandı ve göstergenin, Federal Reserve'den (Fed) sonra bankacılık menkul kıymetlerindeki düşüşler nedeniyle Mart 2023'ten bu yana en kötü haftası olan %3,62'ye düştüğü geçen hafta kaybedilen zeminin bir kısmını geri aldı. Faiz oranlarında değişiklik yapılmadı ve Fransa'da seçimler öne alındı.


6 Haziran'da hasat edilen maksimumdan uzakta



Europa Press'in danıştığı piyasa verilerine göre, ulusal gösterge bu yıl şu ana kadar %9,21'lik bir yeniden değerleme gösteriyor, ancak 6 Haziran'da ulaşılan 11.444 puanlık maksimumdan giderek uzaklaşıyor.

Bu haftanın analizine katılan XTB yöneticisi Joaquín Robles, Wall Street'teki artışlara rağmen İspanyol borsasının güçlenerek haftayı neredeyse hiçbir değişiklikle kapatmadığını açıkladı.


Yatırımcı iyimserliği



“Eski Kıta'da piyasalar, Fransa'daki erken seçimlerin ardından yaşanan düşüşlerin ardından toparlandı” diye devam etti ve ardından “ekonomik dirençlilik, işletme karlarındaki iyileşme ve faiz indirimi tahminlerinin bozulmadan devam ettiği” yorumunu yaptı. yatırımcıların iyimserliği.

Bu iyimserliğe rağmen Robles, ana ekonomilerden bu Cuma açıklanan zayıf imalat ve hizmet PMI verilerinin piyasaların hafta içindeki kazançların bir kısmını zayıflatmasına neden olduğuna dikkat çekti.


Avrupa maaşları artırdı



Spesifik olarak, bir önceki ay olan 52,2'den 50,8 puana düşen ve böylece yılın en kötü okumasını kaydeden flaş PMI'a göre, Avro Bölgesi'nde özel sektör faaliyetlerindeki büyümenin Haziran ayında önemli ölçüde yavaşladığı yayımlandı. Hem imalat sektörünün (durgunluk bölgesinde kötüleşiyor) hem de hizmetler sektörünün (genişleme bölgesinde kalması) kötüleşmesi nedeniyle üç ay.

Ayrıca Robles, Avrupa'da maaşların ilk çeyrekte yüzde 5,3 artarak kayıtların başlamasından bu yana en yüksek seviyesini gördüğünü, bunun da mayıs ayında yüzde 2,6'ya yükselen enflasyonun istikrara kavuşturulmasını zorlaştırdığını ve sonuçlarının önümüzdeki dönemde atılacak adımlara yansıyacağını hatırlattı. Avrupa Merkez Bankası (ECB).


Amerika Birleşik Devletleri



ABD'de 'makro' durum farklılık gösteriyor: Haziran ayı PMI ön verileri hem imalat hem de hizmet sektörlerinde beklentilerin üzerinde bir genişleme alanına girdi, ancak aynı zamanda önceki yılın aynı dönemine göre daha az büyüyen perakende satışlar nedeniyle zayıflık işaretleri de mevcut. beklenen ve yeni konut inşaatlarının son dört yılın en düşük seviyesine gerilemesi oldu.

ECB ve Fed'in ilk iki haftasındaki toplantılarının ardından, bu hafta İsviçre Ulusal Bankası (faiz oranlarını %1,25'e düşürdü), Norges Bankası (faizi yüzde 1,25'e düşürdü) liderliğindeki merkez bankaları atlıkarıncası yaşandı. faiz oranlarını 4,5 seviyesinde tuttu) ve İngiltere Merkez Bankası (banka faiz oranlarını %5,25 seviyesinde tuttu ve piyasa ilk kesintileri seçimlerin geçtiği Ağustos ayına kadar beklemiyor).


Değerler



Bu durum göz önüne alındığında, Ibex 35'te en iyi haftalık performansı gösteren hisseler IAG (+%3,04), Indra (+%2,87), Repsol (+%2,52), Enagás (+%2,18), Logista (%2,05) oldu. , Inditex (+%1,89) ve BBVA (+%1,88). Öte yandan, haftanın en kötü borsa performansını gösterenler Colonial (-%7,99), Acciona Energía (-%5,47), Rovi (-%5,3), Solaria (-%5,25) oldu ve geçen haftanın yarısı silindi. artışlar olası bir satın alma söylentileri nedeniyle), Cellnex (-%4,48, Criteria Caixa'nın hisse paketini satma kararı nedeniyle cezalandırıldı) ve Naturgy (-%4,1)

Öte yandan, bu Cuma günü Ibex 35'in bankacılık hisselerindeki aşağı yönlü baskı nedeniyle %1,15 oranında değer kaybı kaydettiğini – buna ek olarak seansta sadece beş hissenin kazançla kapandığını – Bankinter'de ise %3,16'nın kaldığını belirtmekte fayda var. ; Caixabank -%3,12; Banco Santander %2,39; BBVA %1,71 ve Unicaja %1,49.

Robles bu noktada şöyle konuştu: “Bankalar, kötü ekonomik veriler nedeniyle haftanın geri kalanında elde edilen kazanımları sildiler, zira bu veriler hem kredi talebini hem de temerrüdü etkileyebilir.”


'Dört kat cadı saati'



Buna ek olarak, borsalar bu Cuma günü yılın ikinci 'dörtlü cadı saati' ile uğraşmak zorunda kaldı; bu, hem Avrupa'da hem de Avrupa'da endeksler ve hisse senetleri üzerindeki opsiyonlar ve vadeli kontratların sona ermesi nedeniyle genellikle piyasalarda yüksek volatiliteye neden olan bir olgudur. Amerika Birleşik Devletleri, bu da sözleşme hacimlerini önemli ölçüde artırıyor.

Ana hisse senedi endekslerinin geri kalanına ilişkin olarak, geçen haftaki güçlü düşüşlerin ardından toparlanmalar baskın çıktı: Londra son beş günde %0,81 oranında değer kazandı; Frankfurt %0,9; Paris %1,67 ve Milano %1,97.


Petrol fiyatı artışı



Eski Kıta için referans olan Brent kalite petrolün varil fiyatı haftada %3,75 artışla 85,72 dolara yükselirken, Teksas 81,25 dolar ile 4,1 dolar seviyesinde yer aldı.

Döviz piyasasında euronun fiyatı geçen Cuma gününden bu yana dolar karşısında %0,1 düşüşle 1,069 'dolara' gerilerken, borç piyasasında 10 yıllık İspanyol tahvilinin faizi on beş baz ilave edildikten sonra %3,283'te kapandı. hafta içinde risk primi (Alman tahvili ile fark) 88 puanda gerçekleşti.





Yorum





Hata bildir
 
Üst