Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex 35 haftayı düşüşle kapattı ve ECB’nin kararını bekliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ibex 35 bu haftayı %0,9’luk bir düşüşle kapattı, ancak Cuma günü endeks %0,59 artışla 9.364,6 puana yükseldi. Hafta, Suudi şirketi STC’nin Telefónica’ya ilk hissedar olarak girmesiyle damgasını vurdu. yüzde 9,9’unu satın almayı planlıyor. Şimdi dikkatler Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) önümüzdeki Perşembe günü yapacağı toplantıya odaklanmış durumda, ancak hangi kararı alacağı belli değil: Art arda dokuz faiz artırımının ardından faiz artırımı yoluna son mu verilecek, yoksa parasal sıkılaştırma stratejisine devam mı edilecek? bu durumda çeyrek puan civarında olabilir. Geçtiğimiz hafta Eurostat, euro bölgesi enflasyonunun Temmuz ayına göre değişmeyerek %5,3 seviyesinde kaldığını ön rapor olarak bildirdi.


Cuma günü yalnızca altı hisse senedi seansı ‘kırmızı’ kapattı: Fluidra (-%1,95), Grifols (-%0,90), Cellnex (-%0,55), ArcelorMittal (-%0,10), IAG (-%0,06) ve Acerinox (-%0,04). En büyük artışlar Acciona Energías Renovables (+%2,63), Repsol (+%1,88), Banco Sabadell (+%1,67), Logista (+%1,61), Meliá (+%1,52), Bankinter (+%1,43) ve Unicaja Banco (+%1,43). Telefonica seans sonunda %0,18 değer kazandı ve sermaye değişikliklerinin açıklanmasından bu yana %2,5 değer kazandı.

Avrupa seansının kapanışında Brent varili %0,91 artışla 90,74 dolardan işlem görürken West Texas Intermediate (WTI) %0,89 artışla 87,62 dolara yükseldi. Ham petrol fiyatı, bu hafta Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol üretimi ve ihracatındaki gönüllü kesintilerini OPEC içinde mutabakata varılan anlaşmaların ötesinde yıl sonuna kadar uzatma kararından etkilendi.

Gelecek hafta, Avrupa Birliği Ekonomi ve Maliye Bakanları (Ecofin) arasında, Nadia Calviño’nun arzuladığı Avrupa Yatırım Bankası’nın (EIB) gelecekteki başkanlığını tartışabilecekleri resmi olmayan bir toplantı yapılacak. Benzer şekilde, Margarita Delgado’nun nihayet ECB tarafından para otoritesinin Denetleme Kurulu başkanı olarak Andrea Enria’nın yerine seçilen aday olup olmadığı da hafta içinde belli olacak.
 
Üst