Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, 9.200 puana sıçramasında duraksıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa hisse senedi piyasalarında yukarı yönlü hareketler büyük bir ihtiyatla. Piyasa konsensüsü, bankacılık krizinin en kötüsünün geride kaldığına inansa da, makro yatırımcıların kafasında yeniden ağırlık kazanıyor ve merkez bankalarının enflasyonla mücadelede para politikalarının geleceği konusunda hala birçok şüphe var.


Bu çerçevede ve Paskalya tatili nedeniyle daha az hareketli görünen bir haftada, Avrupa borsaları ürkek yükselişlerini sürdürüyor ve bu, İspanya örneğinde Ibex-35’in Salı günü %0,28 artarak 9.183’e yükselmesine neden oldu. puan.

Yani seansın en iyi anlarında dokunduğu 9.200’e saldırmak söz konusu olduğunda yeni bir başarısızlık. OPEC’in yeniden üretim kısma kararı aldığının öğrenilmesinin ardından Pazartesi günü yaşanan keskin yükselişleri yavaşlatan petrol fiyatlarındaki mühlet yatırımcıların desteğini aldı.

Seans sonunda Avrupa’da referans olan Brent varili %0,5 düşerek 84,4 dolar olurken, ABD Batı Teksas hala 80 dolar civarında hareket ediyor.

Şüpheler artık her şeyden önce makroekonomik referanslardan geliyor. Bu hafta özellikle endişe verici olan, faaliyette bir miktar daralmaya işaret eden ABD imalat PMI verileriydi. Spesifik olarak, en az üç yılda 46,3 puana düştüler (50, daralma ve büyüme arasındaki ayrımı belirleyen puanlardır).

İspanya borsasında Cellnex, yönetim kurulunda yeni bir CEO arayışının önünü açtıktan sonra %2,84’lük artışla artışlara öncülük etti. Tablonun en üstündeki değeri BBVA (+%1,75), Fluidra (+%1,70), Rovi (+%1,66), Indra (+%1,20) ve Acciona Energía (+%1,01) izledi.

Öte yandan, yatırımcılar Pazartesi günü önde gelen kazançların ardından %3 düşen Repsol’da kar elde ediyor. ArcelorMittal (%-2,46), Acerinox (%-1,93), Grifols (%-1,78), Meliá (%-1,51) ve Solaria (%-1,35) en düşük payda yer aldı.
 
Üst