Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, Acciona Energía ve Aena’nın ağırlığıyla 9.300 puan kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Banka değerlerindeki yükseliş İspanyol borsasının kayıplara dönmesine engel olamadı ve Ibex-35 için %0,78’lik düşüşle seçicinin seans sonunda 9.300 puan kaybetmesine yol açtı. Acciona Energía ve Aena %3’ten fazla kayıpla en düşüş eğilimli değerler olurken, Rovi ve Bankinter yaklaşık %1’lik artışla yüksek kısımda başı çekti.


Yatırımcılar, Kongre’de XV Yasama Meclisinin başlamasına çok dikkat ettiler. Ancak onun zihninde, özellikle ekonomisinin zayıflığının her geçen gün daha da teyit edildiği Çin’den gelen, bugünlerde gün ışığına çıkan makro referanslar daha ağır basıyor.

Asya devinin uluslararası talebi, küresel ekonominin düzgün işleyişinin anahtarıdır. Bu nedenle, Çin’deki herhangi bir yavaşlama işareti, yatırımcıların yaz tatilinin ortasında yarı gaz halindeki bir piyasadan pozisyonlarını çekmeleri için bir bahane olacaktır.

Aslında uzmanlar, 24 Ağustos’ta Jackson Hole’da merkez bankacılarının yıllık toplantısının başlamasıyla gerçekleşecek olan para politikasının geleceği ile ilgili bir sonraki önemli randevuya kadar borsaların çok az hareket edeceğini tahmin ediyor. Yatırımcılar, faiz artırım döngüsünün Eylül ayında sona erip son vermeyeceğine dair yeni ipuçları bulmayı umuyor.

Şimdilik, bu Perşembe günü, Norveç Merkez Bankası (Norges Bank), referans oranını %4’e getirene kadar faiz oranlarını 25 baz puan artıran son ülke oldu ve çeyrek puanlık bir artış daha gerçekleştirmeyi beklediğini ekledi. gelecek ayki toplantı.

Öte yandan, hammadde piyasasında petrol fiyatı yeniden toparlanıyor ve Avrupa’da referans olan Brent’in varili 85 doları bulurken, ABD’de West Texas 80 dolar civarındaydı.

Bu arada euronun dolar karşısında fiyatı 1.0880 ‘yeşil bilet’e yükselirken, borç piyasasında 10 yıl vadeli İspanyol tahvilinin talep ettiği faiz yüzde 3.736’ya gerilerken, risk primi 105 puanda kaldı.
 
Üst