Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, Ağustos ayında %1,4 kaybetmesine rağmen 9.500 puan tasarruf etti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yatırımcılar, mevcut faiz artırım döngüsüne rağmen enflasyonun düşmesinin zaman alacağını açıkça ortaya koyan bir dizi makro veriyi sindirmeye çalışıyor. Euro bölgesinde TÜFE Ağustos ayında %5,3 seviyesinde dondu; bu beklenenden onda iki daha kötüydü. ABD’de ise kişisel tüketim harcamalarını ölçen ve Fed tarafından en çok takip edilen göstergelerden biri olan PCE göstergesi, bir önceki aya göre %3’ten Haziran ayında %3,3’e yükseldi.


Çekirdek enflasyona gelince, Avrupa’da bu oran %5,3’te kalırken, ABD’de önceki aya ait rekorun onda bir üzerinde, %4,2 seviyesinde bulunuyor.

Bu ortamda merkez bankalarının düşük büyüme ve fiyatların yükseleceği bir senaryoda her zamankinden daha zorlandığını bilen Avrupa borsaları, oturumu Ibex-35’te %0,45’e ulaşan düşüşlerle kapattı ve 9.500 puan kaybetti. puan.

Bu seviyelerde, diğer Avrupa borsalarının en büyük kayıplarını yaşaması karşısında seçicinin ağustos ayını başını yüksek tutarak kurtardığı söylenebilir. Spesifik olarak, Ibex yılın sekizinci ayında %1,4 kayıp yaşadı; buna karşılık geri kalan hisse senedi piyasaları, Çin’de yavaşlama işaretleri ve para politikasının geleceğine ilişkin şüphelerin olduğu bir dönemde ortalama %2 düştü. merkez bankalarının.

Perşembe günkü oturumda Rovi, Grifols ve Colonial %1’den fazla kazançla yükselişe öncülük ederken, bankalar Sabadell için %5’ten fazla kayda değer bir düşüşle tablonun alt kısmına hakim oldu. Unicaja, CaixaBank ve Bankinter de kapanışta %3’ün üzerinde kayıp yaşadı.

Bu arada, hammadde piyasasında petrol fiyatı güçlü bir şekilde toparlanıyor; Avrupa’da referans olan ve hâlihazırda 86 doların üzerinde işlem gören Brent varili %1,5’ten fazla artış gösterdi. ABD Batı Teksas ise 82,86 dolara yükseldi.
 
Üst